Vodafone a conectat la o pădure din Covasna un sistem de monitorizare şi semnalizare în timp real
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Vodafone a conectat la o pădure din Covasna un sistem de monitorizare şi semnalizare în timp real

GALERIE
vodafone
  • vodafone
- +

Operatorul de telecomunicaţii Vodafone a anunţat miercuri că a instalat un sistem de monitorizare şi semnalizare în timp real a sunetelor specifice exploatărilor forestiere, la o pădure din Covasna, pentru a combate defrişările ilegale. Un singur dispozitiv are o rază de acoperire de 1 km şi poate preveni defrişarea a peste 3 km pătraţi de pădure.

Dispozitivele sunt conectate la reţeaua Vodafone şi semnalează în timp real pericolele, precizează compania, care apreciază că România nu va avea niciodată suficienţi pădurari să ne protejeze complet pădurile.

”Vodafone anunţă, în premieră în România, un proiect de pădure inteligentă, conectată la reţeaua Supernet. Pădurea, situată în judeţul Covasna, a fost dotată cu un sistem de monitorizare şi semnalizare în timp real a sunetelor specifice exploatărilor forestiere, ceea ce ajută la combaterea defrişărilor ilegale. Proiectul este parte a misiunii Vodafone de a proteja mediul şi un apel la solidaritate pentru apărarea pădurilor din România împotriva defrişărilor ilegale”, anunţă compania.

Dispozitivele sunt instalate în segmentul superior al arborilor, într-un mod neinvaziv, sunt dotate cu panouri solare proprii care le asigură alimentarea cu energie şi sunt protejate de intemperii.

”România este printre puţinele ţări din Europa care se mai poate mândri cu pădurile sale virgine. Din păcate, acestea sunt în pericol de a dispărea. Unul dintre angajamentele asumate de Vodafone este acela de a proteja Planeta şi de a utiliza tehnologia pentru a genera impact pozitiv în societate, pentru a contribui la schimbare şi progres, pentru a conecta oamenii şi societatea pentru o viaţă mai bună şi un viitor sustenabil. Soluţia pe care o lansăm astăzi răspunde unei nevoi imediate de a preveni exploatările forestiere ilegale şi de a putea interveni în timp util pentru a proteja ultimele areale seculare, dar şi unui obiectiv pe termen lung, de acţiune împotriva schimbărilor climatice. Să ne îngrijim de viitorul Planetei este o responsabilitate care ne revine tuturor - autorităţi, companii, organizaţii de mediu şi cetăţeni, şi fiecare dintre noi putem contribui la acest obiectiv printr-un comportament responsabil şi eforturi comune”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Soluţia de pădure inteligentă implementată de Vodafone are la bază sistemul dezvoltat de start-up-ul non profit Rainforest Connection. Sistemul comunică cu reţeaua Vodafone şi constă într-o serie de dispozitive numite „gardieni digitali”, prevăzute cu senzori acustici care captează o gamă variată de sunete din mediul înconjurător. Datele captate sunt trimise, prin internet, către o platformă aflată în cloud, dotată cu Inteligenţă Artificială.

Aplicaţia analizează în timp real informaţia primită şi, dacă sunt detectate zgomote precum cele de drujbă, de autovehicule etc, care ar putea indica eventuale activităţi suspecte, trimite tot în timp real alerte către o aplicaţie instalată pe telefoanele pădurarilor şi/sau către un centru de monitorizare zonal sau naţional. Soluţia le permite administratorilor pădurilor să asculte în timp real ce se întâmplă şi să intervină prompt în caz de pericol. Un singur dispozitiv are o rază de acoperire de 1 km şi poate preveni defrişarea a peste 3 km pătraţi de pădure

”Proiectul pe care l-am anunţat astăzi demonstrează încă o dată cum tehnologia poate contribui la soluţionarea unei probleme reale cu care România se confruntă şi anume defrişarea necontrolată. Nu vom avea niciodată suficienţi pădurari să ne protejăm complet pădurile, însă putem avea suficienţi gardieni digitali care să detecteze şi să ne anunţe imediat ce apare un pericol real de defrişare ilegală. Soluţia noastră se bazează pe captarea în timp real, cu ajutorul reţelei Vodafone, a sunetelor specifice acţiunilor de defrişare (drujbă, motor etc.) şi recunoaşterea lor cu ajutorul inteligenţei artificiale, urmate de transmiterea unei alerte către persoanele şi autorităţile responsabile ce pot interveni pentru a stopa acţiunea de defrişare. Soluţia propusă de noi este complementară măsurilor deja luate de autorităţi pentru că intervine în etapa iniţială, de detecţie şi alarmare din interiorul pădurii, înainte ca defrişarea să aibă loc”, a declarat Cătălin Buliga, chief technology officer, Vodafone România.

Vodafone a anunţat astăzi la nivel global noua viziune a brandului, „Împreună putem”, prin care îşi continuă misiunea de a contribui la societatea digitală în care nimeni nu este lăsat în urmă, reducând în acelaşi timp impactul asupra mediului. Astfel, Vodafone accentuează rolul pe care fiecare individ îl poate avea în schimbarea în bine a societăţii, cu ajutorul tehnologiei.

Vodafone se prezintă drept o companie lider în domeniul telecomunicaţiilor în Europa şi Africa şi cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe în Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Platforma de tehnologie M-Pesa permite, în Africa, unui număr de peste 45 de milioane de oameni să beneficieze de acces la plăţi mobile şi servicii financiare. Operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 48 de reţele mobile partenere. La 31 decembrie 2020, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 27 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 118 milioane de dispozitive IoT conectate.

Totodată, Vodafone a anunţat măsuri importante pentru a limita impactul companiei asupra planetei prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 50% până în 2025, până la net zero până în 2040, prin achiziţia de 100% energie electrică din surse regenerabile până în 2021 în Europa, şi până în 2025 pentru operaţiunile din celelalte teritorii, reutilizând, revânzând sau reciclând 100% din echipamentele sale de reţea care devin redundante.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.