Vodafone anunţă angajamentul de a reduce la zero emisiile de carbon până în 2040
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Vodafone anunţă angajamentul de a reduce la zero emisiile de carbon până în 2040

GALERIE
Vodafone
  • Vodafone
- +

Grupul Vodafone a anunţat marţi angajamentul de a reduce la ”net zero” emisiile de carbon ale companiei la nivel global până în 2040, iar până în 2030, vrea să elimine toate emisiile de gaze cu efect de seră provenite din activităţile proprii şi din energia cumpărată şi consumată.

Grupul defineşte “net zero“ ca zero emisii de carbon, obţinute prin stabilirea unui obiectiv bazat pe ştiinţă (SBT – Science Based Target) ce vizează limitarea încălzirii globale la de 1,5° C, pentru emisiile complete ale lanţului valoric şi izolarea emisiilor limitate rămase, greu de decarbonizat, prin activităţi certificate de eliminare a gazelor cu efect de seră.

"Grupul Vodafone şi-a asumat astăzi angajamentul de a reduce la net zero emisiile de carbon ale companiei la nivel global până în 2040. De asemenea, obiectivele anterioare ale companiei privind limitarea emisiilor de carbon până în 2030 au fost aprobate de către iniţiativa Science Based Targets (SBTi), acestea fiind conforme cu reducerile necesare pentru a mentine încălzirea globală la limita de 1,5° – cel mai ambiţios obiectiv al Acordului de la Paris", arată grupul.

Până în 2030, Vodafone va elimina toate emisiile de gaze cu efect de seră provenite din activităţile proprii şi din energia cumpărată şi consumată (emisii din Domeniile 1 şi 2). Vodafone şi-a asumat, de asemenea, reducerea la jumătate a emisiilor de carbon provenite din surse indirecte (emisii din Domeniul 3), inclusiv în societăţile mixte, toate achiziţiile lanţului de aprovizionare, utilizarea produselor vândute şi călătoriile în scopuri profesionale.

"Vodafone va elimina în întregime emisiile de carbon provenite din surse indirecte până în 2040, devansând cu 10 ani ambiţia iniţială a companiei, aceea de a obţine o amprentă de carbon "net zero" până în 2050.

“Vodafone crede în puterea exemplului, aşa că astăzi ne-am asumat o amprentă de carbon net zero până în 2040. În plus, iniţiativa Science Based Targets a confirmat faptul că obiectivele noastre pentru 2030 privind reducerea emisiilor de carbon corespund celui mai ambiţios proiect al Acordului de la Paris. Suntem hotărâţi să ne reducem amprenta de carbon prin eficientizarea consumului de energie, utilizarea de energie din surse regenerabile, reducerea deşeurilor de reţea şi introducerea de noi criterii de mediu pentru selectarea furnizorilor. De asemenea, Vodafone îşi va ajuta clienţii în limitarea propriilor amprente de carbon prin serviciile pe care le oferim, inclusiv cu soluţiile Internet of Things", afirmă Nick Read, CEO Vodafone Group.

Iniţiativa Science Based Targets (SBTi) este o colaborare între CDP, United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) şi World Wide Fund for Nature (WWF). SBTi defineşte şi promovează cele mai bune practici în formularea unor ţinte de mediu bazate pe ştiinţă (“science based targets”) şi evaluează independent obiectivele asumate de companii, în funcţie de cele mai recente studii de Climatologie (Climate Science).

“Această strategie va plasa Vodafone pe o traiectorie bine definită către un viitor în care încălzirea globală se menţine la 1.5°C, precum şi în avangarda unui sector care preia un rol concret de conducere în ceea ce priveşte reducerea emisiilor şi crearea premiselor pentru ca ceilalţi să poată urma exemplul", spune Tom Delay, director executiv al Carbon Trust, organizaţie susţinătoare a Modelului sectorului ICT pentru Science Based Targets şi care acţionează ca şi consilier tehnic pentru Vodafone.

Vodafone este una dintre cele peste 500 de companii şi unul dintre primii operatori telecom ale căror obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră au fost aprobate de către SBTi, alăturându-se astfel unei serii de lideri ale căror eforturi asumate contribuie la limitarea creşterii încălzirii globale la 1,5°C, în conformitate cu obiectivul Acordului de la Paris.

"Anunţul de astăzi susţine misiunea Vodafone de a crea o societate digitală care permite progresul socio-economic, accesul tuturor şi care nu creează un impact negativ asupra planetei", mai arată grupul.

În 2019, Vodafone s-a angajat să achiziţioneze 100% energie din surse regenerabile, să îşi reducă la jumătate impactul asupra mediului până în 2025 şi să reutilize, vândă sau recicleze 100% din deşeurile de reţea sprijinind, astfel, trecerea la o economie circulară.

Până la data de 21 iulie 2021, reţeaua Vodafone din Europa va fi alimentată în proporţie de 100% cu energie din surse regenerabile – astfel, reţeaua Vodafone devine Green Gigabit pentru clienţii din 11 ţări unde compania este prezentă şi va opera în mod sustenabil, utilizând doar energie eoliană, solară sau hidroenergie.

În luna iulie 2020, Vodafone a anunţat încă un obiectiv, de a-şi ajuta clienţii din segmentul business să îşi reducă propriile emisii de carbon, până la un total de 350 de millione de tone la nivel global, pe o perioadă de 10 ani (2020 - 2030).

"Vodafone România continuă să se alinieze demersurilor Vodafone Group pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător urmând o serie de strategii, precum: implementarea unor tehnologii de răcire avansate în principalele centre cu servere de date, achiziţionarea de 100% energie verde pentru operaţiunile proprii, reutilizarea, vânzarea sau reciclarea a 100% din echipamentele de reţea care devin redundante, programe de colectare şi recilare a DEE-urilor sau programe de vânzare a terminalelor recondiţionate", informează grupul.

Vodafone operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 48 de reţele mobile partenere. La 30 iunie 2020, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 27 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 112 milioane de dispozitive IoT conectate.

De asemenea, Vodafone ia măsuri importante pentru a limita impactul companiei asupra planetei prin reducerea emisiilor de gazele cu efect de seră cu 50% până în 2025, prin achiziţia de 100% energie electrică din surse regenerabile până în 2025 pentru operaţiunile sale şi prin reutilizarea, vânzarea sau reciclarea a 100% din echipamentele noastre de reţea care devin redundante.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.