De ce pleacă Veolia şi cum ne afectează? Primarul vorbește de încălzirea planetei
Veolia Energie Iasi i-a prins, ieri, în ofsaid pe sefii Primariei. Prin intermediul unui comun (...)
citeste totmiercuri, 27.01.2021
Grupul Vodafone a anunţat marţi angajamentul de a reduce la ”net zero” emisiile de carbon ale companiei la nivel global până în 2040, iar până în 2030, vrea să elimine toate emisiile de gaze cu efect de seră provenite din activităţile proprii şi din energia cumpărată şi consumată.
Grupul defineşte “net zero“ ca zero emisii de carbon, obţinute prin stabilirea unui obiectiv bazat pe ştiinţă (SBT – Science Based Target) ce vizează limitarea încălzirii globale la de 1,5° C, pentru emisiile complete ale lanţului valoric şi izolarea emisiilor limitate rămase, greu de decarbonizat, prin activităţi certificate de eliminare a gazelor cu efect de seră.
"Grupul Vodafone şi-a asumat astăzi angajamentul de a reduce la net zero emisiile de carbon ale companiei la nivel global până în 2040. De asemenea, obiectivele anterioare ale companiei privind limitarea emisiilor de carbon până în 2030 au fost aprobate de către iniţiativa Science Based Targets (SBTi), acestea fiind conforme cu reducerile necesare pentru a mentine încălzirea globală la limita de 1,5° – cel mai ambiţios obiectiv al Acordului de la Paris", arată grupul.
Până în 2030, Vodafone va elimina toate emisiile de gaze cu efect de seră provenite din activităţile proprii şi din energia cumpărată şi consumată (emisii din Domeniile 1 şi 2). Vodafone şi-a asumat, de asemenea, reducerea la jumătate a emisiilor de carbon provenite din surse indirecte (emisii din Domeniul 3), inclusiv în societăţile mixte, toate achiziţiile lanţului de aprovizionare, utilizarea produselor vândute şi călătoriile în scopuri profesionale.
"Vodafone va elimina în întregime emisiile de carbon provenite din surse indirecte până în 2040, devansând cu 10 ani ambiţia iniţială a companiei, aceea de a obţine o amprentă de carbon "net zero" până în 2050.
“Vodafone crede în puterea exemplului, aşa că astăzi ne-am asumat o amprentă de carbon net zero până în 2040. În plus, iniţiativa Science Based Targets a confirmat faptul că obiectivele noastre pentru 2030 privind reducerea emisiilor de carbon corespund celui mai ambiţios proiect al Acordului de la Paris. Suntem hotărâţi să ne reducem amprenta de carbon prin eficientizarea consumului de energie, utilizarea de energie din surse regenerabile, reducerea deşeurilor de reţea şi introducerea de noi criterii de mediu pentru selectarea furnizorilor. De asemenea, Vodafone îşi va ajuta clienţii în limitarea propriilor amprente de carbon prin serviciile pe care le oferim, inclusiv cu soluţiile Internet of Things", afirmă Nick Read, CEO Vodafone Group.
Iniţiativa Science Based Targets (SBTi) este o colaborare între CDP, United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) şi World Wide Fund for Nature (WWF). SBTi defineşte şi promovează cele mai bune practici în formularea unor ţinte de mediu bazate pe ştiinţă (“science based targets”) şi evaluează independent obiectivele asumate de companii, în funcţie de cele mai recente studii de Climatologie (Climate Science).
“Această strategie va plasa Vodafone pe o traiectorie bine definită către un viitor în care încălzirea globală se menţine la 1.5°C, precum şi în avangarda unui sector care preia un rol concret de conducere în ceea ce priveşte reducerea emisiilor şi crearea premiselor pentru ca ceilalţi să poată urma exemplul", spune Tom Delay, director executiv al Carbon Trust, organizaţie susţinătoare a Modelului sectorului ICT pentru Science Based Targets şi care acţionează ca şi consilier tehnic pentru Vodafone.
Vodafone este una dintre cele peste 500 de companii şi unul dintre primii operatori telecom ale căror obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră au fost aprobate de către SBTi, alăturându-se astfel unei serii de lideri ale căror eforturi asumate contribuie la limitarea creşterii încălzirii globale la 1,5°C, în conformitate cu obiectivul Acordului de la Paris.
"Anunţul de astăzi susţine misiunea Vodafone de a crea o societate digitală care permite progresul socio-economic, accesul tuturor şi care nu creează un impact negativ asupra planetei", mai arată grupul.
În 2019, Vodafone s-a angajat să achiziţioneze 100% energie din surse regenerabile, să îşi reducă la jumătate impactul asupra mediului până în 2025 şi să reutilize, vândă sau recicleze 100% din deşeurile de reţea sprijinind, astfel, trecerea la o economie circulară.
Până la data de 21 iulie 2021, reţeaua Vodafone din Europa va fi alimentată în proporţie de 100% cu energie din surse regenerabile – astfel, reţeaua Vodafone devine Green Gigabit pentru clienţii din 11 ţări unde compania este prezentă şi va opera în mod sustenabil, utilizând doar energie eoliană, solară sau hidroenergie.
În luna iulie 2020, Vodafone a anunţat încă un obiectiv, de a-şi ajuta clienţii din segmentul business să îşi reducă propriile emisii de carbon, până la un total de 350 de millione de tone la nivel global, pe o perioadă de 10 ani (2020 - 2030).
"Vodafone România continuă să se alinieze demersurilor Vodafone Group pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător urmând o serie de strategii, precum: implementarea unor tehnologii de răcire avansate în principalele centre cu servere de date, achiziţionarea de 100% energie verde pentru operaţiunile proprii, reutilizarea, vânzarea sau reciclarea a 100% din echipamentele de reţea care devin redundante, programe de colectare şi recilare a DEE-urilor sau programe de vânzare a terminalelor recondiţionate", informează grupul.
Vodafone operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 48 de reţele mobile partenere. La 30 iunie 2020, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 27 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 112 milioane de dispozitive IoT conectate.
De asemenea, Vodafone ia măsuri importante pentru a limita impactul companiei asupra planetei prin reducerea emisiilor de gazele cu efect de seră cu 50% până în 2025, prin achiziţia de 100% energie electrică din surse regenerabile până în 2025 pentru operaţiunile sale şi prin reutilizarea, vânzarea sau reciclarea a 100% din echipamentele noastre de reţea care devin redundante.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Numărul cazurilor de COVID, la nivel mondial, a sărit de 100 de milioane
VIDEO - Vidră jucăuşă filmată pe malul unui râu din Parcul Naţional Defileul Jiului
Actorul Florin Piersic împlineşte astăzi vârsta de 85 de ani
Joe Biden susţine că gazoductul Nord Stream 2 este o afacere proastă pentru UE
OMS face noi recomandări pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus
Numărul turişilor care au venit în Iaşi anul trecut s-a redus cu aproape 60%
De ce pleacă Veolia şi cum ne afectează? Primarul vorbește de încălzirea planetei
Ivermectina în Covid: adevăruri şi fabulaţie. Specialiștii ieșeni iau poziție
Credeau că vor fi chelneriţe în UE, dar au ajuns prostituate. Judecătorii nu le-au crezut
Se pot sau nu deschide şcolile: ce spun infecţioniştii ieşeni? Noua tulpină dă frisoane
Mai puţine ore de istorie sau geografie la liceele tehnice? Sindicatele protestează
Şofer adus în cătuşe la accidentul de la care a fugit pe jos. „Am băut la parastas”
Reglări de conturi în trafic cu toporul şi târnăcopul. Un atacat refugiat la „Paşapoarte”
Fetiţa cu Covid căzută de la etaj, în stare mai bună la Spitalul de Copii
Dealer de droguri, arestat după ce și-a luat coletul de la curier. Le livra liceenilor
Tânăr de 21 de ani arestat după ce a făcut accident şi a şters-o. Era beat criță
Permis anulat după ce a tamponat uşor maşina din faţa sa. Surpriza polițiștilor
Recomandare oficială de vaccinare anti-Covid pentru gravide. Dar să se informeze!
Programează-ţi un control gratuit la inimă: iată adresa de e-mail!
Un nou muzeu la Iaşi. Vedeți aproape toate speciile de animale din fauna României
Manifestare dedicată Holocaustului la Institutul Francez. Iată programul!
Diversificarea și extinderea producției la S.C. CURĂȚĂTORIA OMNICLEAN S.R.L. (P)
Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!
31 de polițiști londonezi, amendați pentru că au încălcat regulile carantinei și s-au tuns
O șoferiță a căzut cu mașina într-o groapă din care ieșeau aburi. Se făceau lucrări
Circulaţia mai multor trenuri va fi suspendată miercuri şi joi. Se pun locomotive Diesel
Medic, despre ivermectină: Punem la îndoială vaccinul, dar luăm un medicament neaprobat
Dragu: Impozitul zero pe salariul minim ar putea deveni realitate cam în doi ani
Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, ucisă în 2017 într-o avalanșă, trimis în judecată
Sanofi va produce vaccinul Pfizer/BioNTech. 100 de milioane de doze anul acesta
Cinci sau șase doze într-un vaccin? Suedia refuză să plătească fără să știe exact
FOTO: Centru de testare walk-in în parcarea Iulius Mall. Nu se fac programări
Pandemia a determinat creşterea termenului mediu de plată a facturilor la peste 120 de zile
Cele mai bogate 20 de cluburi europene pierd peste două miliarde de euro din cauza pandemiei
CCR a respins sesizarea partidului AUR privind învestirea Guvernului Cîţu de către Parlament
Un român care lucrează în afara ţării trimite acasă în medie 500 euro pe lună
Ce spune Dani Coman despre posibilitatea ca Astra să fie exclusă din Liga I
Prim-ministrul italian Giuseppe Conte şi-a depus demisia. El speră să fie tot el nominalizat
Un grup de contrabandişti de ţigări a putut fi oprit abia după 19 focuri de armă
Gheaţa de pe Pământ se topeşte mai rapid decât la jumătatea anilor 1990
ASF a amendat, în premieră, conducerea City Insurance cu 3,78 milioane lei
Unul din doi români nu crede că banii cash răspândesc coronavirus
Juan Londero, despre carantina de la Melbourne: Suntem trataţi ca şi cum am avea lepră
Andreea Mantea, în lacrimi! Vedeta şi-a făcut pentru prima dată testul Covid-19
Twitter lansează „Birdwatch”, un forum destinat combaterii dezinformării
Lucian DÎRDALASummitul democraţiilor |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.