Voiculescu, despre ancheta DIICOT privind platforma de vaccinare: E o ruşine pentru ţara asta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Voiculescu, despre ancheta DIICOT privind platforma de vaccinare: E o ruşine pentru ţara asta

GALERIE
vlad-voiculescu
  • vlad-voiculescu
- +

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, consideră că anchetarea fostului său consilier onorific Ştefan Voinea pentru accesarea platformei de vaccinare şi prezentarea unor informaţii care nu erau secrete este o glumă proastă, precizând că este o ruşine pentru această ţară că aşa ceva s-a putut întâmpla.

“Toată povestea o glumă proastă, e o premieră pentru o ţară europeană ca un consilier onorific care publică date care nu sunt secrete să fie mai întâi cercetat. Corpul de Control al premierului a venit la Ministerul Sănătăţii, a audiat jumătate din echipa de conducere pentru ore întregi, l-a adus pe Ştefan Voinea de la Cluj, e un om neplătit, e consilier onorific, l-au ţinut şase ore repetând aceleaşi întrebări, lucru care ne aduce aminte de alte vremuri”, a declarat Vlad Voiculescu, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că este un act de agresiune şi vehicularea în presă a acestor acuzaţii fără prezentarea unor dovezi este demn de alte vremuri.

“Apoi fără să vedem raportul final. (...) S-a dat un comunicat de presă cum că  Corpul de Control l-a trimis la DIICOT. Este un act de agresiune care chiar fără să se întâmplat tot ce s-a întâmplat de-atunci încoace, ar fi spus ceva despre felul în care premierul îşi înţelege rolul. Dacă oricine din echipa mea ar comis o ilegalitate, nu aveam nicio problemă să fie lucrurile spuse clar şi stabilite responsabilităţi clare. Dar nu spui niciodată clar ce s-a întâmplat, nu e niciun raport al niciunei instituţii şi vehiculezi în presă aceste acuzaţii, e demn de alte vremuri. E o ruşine pentru ţara asta că aşa ceva s-a putut întâmpla”, a mai transmis Voiculescu.

El a menţionat că totul este un abuz şi că nu a fost citat la DIICOT.

 “Consider că a fost un abuz asupra unui om care şi-a dedicat din timpul său pentru a face un bine public. (...) Nu am problemă să discut cu oricine despre această problemă. Nu am fost citat la DIICOT. Nu avem nimic de ascuns. (...) Când aşa ceva se întâmplă când publicarea unor date nesecrete devine o problemă pentru Guvernul Românie, să vă întrebaţi ce fel de ţară vrem să fim.  (...) Dacă aşa ceva e cercetat în ţara asta, asta nu e ţara în care vreau să trăiesc. Trebuie să schimbăm lucrurile”, a mai afirmat Voiculescu.

Corpul de control al prim-ministrului a transmis Ministerului Public o sesizare penală ”in rem”, ca urmare a verificărilor preliminare efectuate la Ministerul Sănătăţii şi la celelalte instituţii din subordinea sau coordonarea Guvernului care au atribuţii legale în privinţa gestionării platformei naţionale privind vaccinarea - Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV), a anunţat Executivul în 9 aprilie. Sesizarea vizează accesarea Registrului de către consilieri onorifici ai Ministerului Sănătăţii, Corpul de Cntrol apreciind că ”regimul juridic insuficient definit şi reglementat al consilierului onorific poate crea un mecanism de eludare a regimului incompatibilităţilor şi al conflictului de interese”. Ministerul Sănătăţii a transmis clarificări.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.