anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Voluntarii Asociației WORLDSTREET îi învață pe refugiații ucraineni cum să-și găsească loc de muncă

GALERIE
Asociației WORLDSTREET
 • Asociației WORLDSTREET
- +

Astăzi, 6 august 2022, voluntarii Asociației WORLDSTREET au continuat campania de sprijin prin informare a refugiaților ucraineni care au venit în Iași. În acest sens, reprezentanții Asociației WORLDSTREET au diseminat în trafic și la centrul de refugiați din CUG pliante cu informații privitoare al dreptul la muncă și dreptul la azil a acestor persoane. 

 

De exemplu, cetăţenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul ţării noastre nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire. Aceştia trebuie sa se inregistreze la agențiile teritoriale pentru ocuparea fortei de muncă şi au dreptul de a fi angajati in aceleaşi condiţii ca cetăţenii romani. 
 
Agenţia Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin structurile sale teritoriale, oferă cetăţenilor ucraineni înregistraţi în evidenţele instituției următoarele servicii gratuite: • informarea şi consilierea profesionala - Servicii acordate in mod gratuit persoanelor in cautarea unui loc de muncă, care au ca scop fumizarea de informaţii privind piata muncii si evoluţia ocupațiilor, profilarea si incadrarea in nivelul de ocupabilitate, instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de muncă si indrumarea pe parcursul procesului de integrare socio-profesională la noul loc de munca • medierea muncii - punerea în legătura a angajatorilor cu persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, in vederea stabilirii de raporturi de muncă sau de serviciu. Serviciile de mediere se acordă gratuit de pentru persoanele inscrise în baza de date a ANOFM formarea profesională - cresterea si diversificarea competenţelor profesionale in scopul asigurării mobilităţii şi integrării pe piata muncii, se ofera gratuit pentru persoanele inregistrate in baza de date a AJOFM.
 
Accesul la programele de formare profesionala se face in urma activitatii de informare si consiliere profesională sau de mediere. • evaluarea şi recunoasterea competenţelor profesionale obţinute in context nonformal si informal - pentru persoanele care nu detin certificat de competente profesionale, de calificare sau de absolvire pentru anumite competente, ocupație ori calificare si nu au eventuale restrictii medicale. Accesul la serviciile gratuite de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale se face in urma activitatii de informare si consiliere profesională sau de mediere. • servicii de asistenţă EURES - informare, consiliere şi mediere acordate persoanelor in cautarea unui loc de munca in Uniunea Europeană si Spatiul Economic European. Aceste servicii se acorda gratuit şi constau in: furnizarea de informatii privind piata europeana a muncii; informaţii privind condiţiile de muncă şi de viaţă in statele membre UE si SEE; informatii despre portalul european EURES şi cel naţional; prezentarea locurilor de muncă vacante la nivel european; informaţii despre schemele de mobilitate si alte programe similare de asistenţă şi/sau sprijin financiar european.
 
Acțiunile Asociației WORLDSTREET sunt activități desfășurate în cadrul proiectului Safety First IV 2022 finanțat de către Primăria Iași prin Legea nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul Școlar Școlar Iași și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași.
 
Sursa: ASOCIATIA pentru PROTECTIE RUTIERA "WORLDSTREET"

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.