Vom avea o rută alternativă Păcurari-Copou? Se schimbă conductele pe Viticultori, urmează asfaltarea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Vom avea o rută alternativă Păcurari-Copou? Se schimbă conductele pe Viticultori, urmează asfaltarea

GALERIE
Viticultori Iasi
  • Viticultori Iasi
- +

Municipalitatea a semnat contractul de modernizare a 2.000 de metri de stradă în urmă cu doi ani.

 

Lucrările de asfaltare a unei importante artere de circulaţie din Copou ar putea începe în a doua jumătate a acestui an. Contractul pentru modernizarea străzii Viticultori este semnat încă de la sfârşitul anului 2019, dar până acum constructorul desemnat nu a intervenit. Una dintre condiţii viza ca înainte de asfaltarea drumului să fie realizate lucrări la reţele de utilităţi. ApaVital a anunţat ieri că, în perioada 10 mai – 11 iunie, va fi modernizată reţeaua de apă potabilă.

„Lucrările presupun montarea unei conducte noi, din material PEHD, cu diametrul de 250 mm, pe o distanţă de 1.100 metri liniari, inclusiv refacerea unui număr de 43 de branşamente, pentru conectarea utilizatorilor la noua reţea de apă potabilă”, se arată în informarea ApaVital. Lucrările au o valoare de circa un milion de lei şi vor fi efectuate de către o secţie a operatorului, iar fondurile sunt asigurate din fondurile proprii. „Lucrările se vor desfăşura zilnic, în perioada menţionată, în intervalul orar 08.00 – 14.00, cu afectarea la minimum a circulaţiei rutiere în zona de intervenţie, şanţurile realizate urmând a fi acoperite integral la sfârşitul fiecărei zile de lucru”, au mai spus oficialii ApaVital. Lucrările de intervenţie pe str. Viticultori vor fi realizate astfel încât restricţiile în traficul rutier să fie instituite doar pe jumătate din lăţimea părţii carosabile, asigurându-se astfel circulaţia alternantă.

„Întrucât vor fi restricţii temporare de circulaţie pe strada Viticultori, pe sectorul de drum cuprins între Aleea Mihail Sadoveanu şi strada Octavian Răianu, ApaVital a solicitat şi a obţinut un aviz favorabil în acest sens de la Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi”, se mai precizează în comunicatul ApaVital. După intervenţia operatorului de apă şi canalizare, nu este exclus ca Primăria să emită ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare. Modernizarea str. Viticultori pe o lungime de peste 2.000 metri face parte dintr-un contract semnat de municipalitate, în decembrie 2019, cu asocierea de firme Alpenside – Concret Drum.

Contractul are o valoare de peste 17 milioane lei, fără TVA, în condiţiile în care mai cuprinde lucrări de modernizare şi în cazul altor străzi, unele recepţionate între timp: str. I.I. Mironescu (662 metri), str. Luca Arbore (1.973 metri), str. Roşcani (376 metri), str. Ţicăul de Jos (614 metri), str. Timpului (235 metri), str. Şt. O. Iosif (376 metri), str. Dochia (290 metri) şi supralărgirea bld. Tudor Vladimirescu în zona Facultăţii de Chimie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.