Vom fi primul județ din Moldova cu apă potabilă în toate comunele
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

ADVERTORIAL

Vom fi primul județ din Moldova cu apă potabilă în toate comunele

GALERIE
2705 CARTOLINA 5
  • 2705 CARTOLINA 5
- +

Vom face din Iași primul județ din Moldova în care toți locuitorii vor beneficia de servicii de alimentare cu apă potabilă, dar și de canalizare, la standarde europene.  

În următorii ani, ApaVital, societate aflată în directa subordine a Consiliului Județean, va opera la nivel regional, inclusiv în Republica Moldova. Va fi cea mai importantă societate de profil pe o rază de 200 kilometri.

 
Ce am făcut:
 
Am atras 130 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. Banii au fost folosiți pentru extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și canalizare în aglomerările Iași, Hârlău, Târgu Frumos, Podu Iloaiei și Zona Metropolitană
Am extins, modernizat și reabilitat sute de kilometri de rețele de apă și canalizare în 60 de localități din județ, atât din surse proprii cât și din finanțări externe
Am asigurat un standard de înaltă calitate a apei potabile furnizată tuturor clienților
 
Ce vom face:
 
Până în 2020 vom atrage încă 200 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. Banii vor fi alocați lucrărilor de extindere a rețelelor și de modernizare a celor existente. 
Vom extinde sistemul de canalizare în zona limitrofă Iașului, în comunele ce compun Zona Metropolitană. Grija pentru mediul înconjurător este una dintre prioritățile noastre. 
Vom transforma ApaVital într-un operator de talie regională. Societatea va administra sisteme de alimentare cu apă și canalizare în localități din Moldova de pe ambele maluri ale Prutului
 
Pe 5 iunie, votăm echipa PSD pentru Consiliul Județean Iași
 
Publicat la Comanda Partidului Social Democrat - Organizatia Judeteana Iasi, CUI AEP 21160002
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.