anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Vor acorda România și Bulgaria sprijin militar Ucrainei? Ce au răspuns vineri la București premierii celor două țări - VIDEO

GALERIE
ciuca, kiril petrov
 • ciuca, kiril petrov
- +

Premierul bulgar Kiril Petkov a declarat vineri la București că o decizie privind un posibil sprijin militar pentru Ucraina va fi luată de Parlamentul Bulgariei săptămâna viitoare. Petkov a spus că în ciuda amenințărilor socialiștilor cu ruperea Coaliției, se va vota pentru asistență tehnică militară pentru Ucraina.

De partea cealaltă, Ciucă a spus că se analizează posibilitatea de sprijin cu echipamente și când se va lua o decizie se va comunica.

„Săptămâna viitoare va exista o decizie a Parlamentului. E mai bine să așteptăm decizia. Continuăm Schimbarea va vota pentru asistență militară tehnică pentru Ucraina.
În timpul întâlnirii de la Kiev ați văzut că președintele Zelenski a solicitat asistența tehnica militară, să le reparăm mașinile militare din Ucraina.
Noi avem asemenea uzine și sper că acest ajutor va putea fi oferit după decizia Adunării Naționale de la Sofia și doamna Ninova, ca partener de Coaliție, cred că domnia sa nu va părăsi Coaliția.”, a declarat vineri premierul bulgar Kiril Petkov.
De partea cealaltă, premierul român a spus că se analizează, dar că nu s-a luat încă o decizie.

„România a avut un prim set de ajutoare care a fost oferit Ucrainei, iar în acest moment în urma reuniunii miniștrilor Apărarii din aproape 40 de țări s-au discutat nevoile și cerințele din Ucraina.
Analizăm la nivelul Ministerului Apărării Naționale posibilitățile de sprijin cu echipamente și atunci când vom lua o decizie o vom face publică”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.
România și Bulgaria au semnat un memorandum pentru construirea unui al doilea pod între Giurgiu și Ruse. Construirea altor 4 poduri, în analiză
România și Bulgaria au semnat vineri un Memorandum în ceea ce priveste construirea unui al doilea pod înre Giurgiu și Ruse, iar premierul bulgar Kiril Petkov a propus construirea altor 4 poduri între cele două țări. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că săptămâna viitoare va fi creat un task force care va analiza această propunere.

Premierul Ciucă a spus că dincolo de memorandumul privind al doilea pod între Giurgiu și Ruse, un alt subiect al discuțiilor cu premierul bulgar a fost demararea proiectului pentru dragarea Dunării și înscrierea în programul european Fast Danube.

„Ținând cont că pe partea bulgară a podului de la Giurgiu-Ruse urmează să se execute lucrări de mentenanță am convenit să deschidem un punct de trecere cu bacul, compensand limitările care vor fi produse de lucrările de mentenanță.
Am avut în vedere o propunere cu care a venit partea bulgară și anume construirea unui numar mai mare de poduri și în acest sens am convenit ca până la finele săptămânii viitoare să se facă un task force din specialiști de la Ministerul Transporturilor.”, a spus Ciucă.
Având în vedere importanța sectorului energetic, s-a decis ca din acest task force să facă parte și specialiști în energie din ambele țări.

Premierul bulgar Kiril Petkov a declarat că a propus construcția altor 4 poduri între cele 2 țări.

Mai mult, pe hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.