anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 10.08.2022

Vor fi sau nu surprize? Rectorul Toader prezintă azi noua echipă de prorectori

GALERIE
toader
 • toader
- +

El va da şi un nou test de moralitate în faţa Senatului, în legătură cu prelungirile de activitate după 65 de ani

Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Al.I. Cuza“, va propune Senatului în cadrul şedinţei de astăzi noua echipă de prorectori ai instituţiei de învăţământ superior. Conform surselor din interiorul universităţii, noua echipă este, de fapt, şi cea veche, pentru că rectorul s-a decis să meargă cu aceiaşi şase prorectori cu care şi-a încheiat primul mandat.

Astfel, cei mai longevivi prorectori (care au fost şi în ambele mandate ale prof.dr. Vasile Işan) devin prof.dr. Cătălin Tănase, responsabil pentru programe de masterat şi studii doctorale, care este şi director al Grădinii Botanice, şi prof.dr. Henri Luchian, responsabil cu relaţiile internaţionale, parteneriate de studii şi cercetare. Alţi trei prorectori au un singur mandat, primul al rectorului Toader: prof.dr. Ionel Mangalagiu, responsabil cu programe de cercetare ştiinţifică şi transfer de cunoştinţe, prof.dr. Corneliu Iaţu, responsabil cu strategia, dezvoltarea instituţională şi managementului calităţii, şi mâna dreaptă a rectorului, Mihaela Onofrei, responsabilă cu activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public. Aceasta din urmă a fost şi ordonator de credite în timpul contestatului mandat al lui Toader la conducerea Ministerului Justiţiei. Ultima venită în echipă este prof.dr. Lucia Cifor, responsabilă cu programele de licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, în locul prorectorului prof.dr. Gheorghe Iacob.

Decizia lui Toader ridică însă o serie de întrebări cu privire la judecarea unor situaţii cu dublă măsură la nivelul universităţii: în această vară, prof.dr. Henri Luchian va împlini 65 de ani, vârsta de pensionare, iar el va putea rămâne în funcţia de prorector dacă va obţine, an de an, aprobarea Senatului de a-şi continua activitatea didactică pe post. În ultimii ani, la UAIC a existat o politică la nivelul universităţii de a nu acorda astfel de aprobări decât pentru profesorii membri ai Academiei, iar prof.dr. Henri Luchian nu intră în această categorie. Un exemplu în acest sens (deşi ele sunt multiple) este al fostului rector prof.dr. Dumitru Oprea, care nu a primit acceptul Senatului de a continua activitatea ocupând un post, ci doar în regim de plata cu ora. Există şi precedent la UAIC: prof.dr. Gheorghe Iacob a pierdut postul de prorector după ce Senatul nu i-a acceptat prelungirea cu un an activităţii didactice, deşi anterior în Consiliul de Administraţie primise aviz pozitiv.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (I)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (I)

Astăzi, indiferent dacă vorbim de relaţia SUA - Rusia sau de cea între SUA şi China, toată lumea are scenarii de victorie, în caz de război, chiar şi în ipoteza în care s-ar ajunge la o folosire limitată a armamentelor nucleare.

opinii

Inteligenţa politehnică

Florin CÎNTIC

Inteligenţa politehnică

A trecut insuficient comentat un excepţional interviu pe care Toni Hriţac i l-a luat lui Cristian Tudor Popescu. Cum eu am căzut pe gânduri privindu-l, simt nevoia să scriu.

Despre război şi liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre război şi liceul militar

Eram în clasa a 8-a, când în clasa noastră a venit un maior. Nu-i mai ţin minte numele, probabil că nici nu i l-am cunoscut. Umbla prin şcoli şi recruta elevi pentru a da examen la liceul militar din Câmpulung Moldovenesc. 

Lumini şi umbre în mass-media românească

Alex VASILIU

Lumini şi umbre în mass-media românească

Mai demult am fost surprins auzind opinia hotărâtă a unui fost coleg de redacţie: educaţia, cultura se face în şcoală, acasă, nu la radio şi televiziune, aceste instituţii având doar menirea să informeze, să distreze. 

pulspulspuls

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Două vorbe despre MRU şi şansele sale la cea mai înaltă funcţie în târg, dragi telespectatori, vorbe care s-au desprins din luările de cuvânt ale participanţilor la şcoala politică de vară de pe Bahlui, care a avut loc săptămâna trecută, seara, pe răcoare, pe terasa unei cunoscute berării din târg. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.