anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

Vor fi sau nu surprize? Rectorul Toader prezintă azi noua echipă de prorectori

GALERIE
toader
  • toader
- +

El va da şi un nou test de moralitate în faţa Senatului, în legătură cu prelungirile de activitate după 65 de ani

Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Al.I. Cuza“, va propune Senatului în cadrul şedinţei de astăzi noua echipă de prorectori ai instituţiei de învăţământ superior. Conform surselor din interiorul universităţii, noua echipă este, de fapt, şi cea veche, pentru că rectorul s-a decis să meargă cu aceiaşi şase prorectori cu care şi-a încheiat primul mandat.

Astfel, cei mai longevivi prorectori (care au fost şi în ambele mandate ale prof.dr. Vasile Işan) devin prof.dr. Cătălin Tănase, responsabil pentru programe de masterat şi studii doctorale, care este şi director al Grădinii Botanice, şi prof.dr. Henri Luchian, responsabil cu relaţiile internaţionale, parteneriate de studii şi cercetare. Alţi trei prorectori au un singur mandat, primul al rectorului Toader: prof.dr. Ionel Mangalagiu, responsabil cu programe de cercetare ştiinţifică şi transfer de cunoştinţe, prof.dr. Corneliu Iaţu, responsabil cu strategia, dezvoltarea instituţională şi managementului calităţii, şi mâna dreaptă a rectorului, Mihaela Onofrei, responsabilă cu activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public. Aceasta din urmă a fost şi ordonator de credite în timpul contestatului mandat al lui Toader la conducerea Ministerului Justiţiei. Ultima venită în echipă este prof.dr. Lucia Cifor, responsabilă cu programele de licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, în locul prorectorului prof.dr. Gheorghe Iacob.

Decizia lui Toader ridică însă o serie de întrebări cu privire la judecarea unor situaţii cu dublă măsură la nivelul universităţii: în această vară, prof.dr. Henri Luchian va împlini 65 de ani, vârsta de pensionare, iar el va putea rămâne în funcţia de prorector dacă va obţine, an de an, aprobarea Senatului de a-şi continua activitatea didactică pe post. În ultimii ani, la UAIC a existat o politică la nivelul universităţii de a nu acorda astfel de aprobări decât pentru profesorii membri ai Academiei, iar prof.dr. Henri Luchian nu intră în această categorie. Un exemplu în acest sens (deşi ele sunt multiple) este al fostului rector prof.dr. Dumitru Oprea, care nu a primit acceptul Senatului de a continua activitatea ocupând un post, ci doar în regim de plata cu ora. Există şi precedent la UAIC: prof.dr. Gheorghe Iacob a pierdut postul de prorector după ce Senatul nu i-a acceptat prelungirea cu un an activităţii didactice, deşi anterior în Consiliul de Administraţie primise aviz pozitiv.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.