Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

GALERIE
puls
  • puls
- +

Tensiune mare zilele acestea în Cejăul de la casa cu pătrate, stimaţi telespectatori, şi asta zice-se că mai ales după ce prezidentul Iohannis a avut o reacţie foarte dură la adresa şefului de acolo, dom’ Costel, aşa cum ştiţi. 

Se vede treaba că şeful instituţiunii suferă şi e chinuit de îndoieli şi spaime, dar care, ca o părere s-o spunem, am zice că nu ar trebui să se răsfrângă şi asupra bunului mers al treburilor din cejău, cum vedem că să întâmplă. Spune aşadar lumea că dom’ Costel ar fi devenit foarte retras, că nu prea mai vorbeşte cu nimeni, că ajunge doar dimineaţa pe acolo şi că apoi o şterge discret ca să nu dea ochi cu vreo careva mai curios, iar oameni informaţi de prin partid zic că, mai mult, acesta nu se mai consultă şi nu mai discută cu nimeni, de ceva vreme încoace.

Nu spunem că situaţiunea lui dom’ Costel e uşoară, dimpotrivă, dar nici nu putem spune că aşa e bine, căci judeţul tre’ să meargă înainte, indiferent de ce păţim noi, oameni cu funcţii vremelnice. Unii zic chiar că ar trebui să mai aşteptăm puţin, cică în curând lucrurile vor fi limpezite chiar de şef.

Grav e însă că, din ce auzim, nici măcar liste cu doritori de vaccinare nu s-au făcut acolo. Şi, din ce vedem, nici adjuncţii nu prea-s vorbăreţi, deşi au totuşi un judeţ de administrat. Avem parcă aşa, o vagă idee, că se comportă lumea la fel cam ca unii baronaşi roşii, cu oleacă de aroganţă dar şi cu niţică morgă nefirească. Dar, poate doar ni se pare. Mai urmărim şi mai gavarim...

Bombiţa lui Ciolacu pentru ieşeni: cu fitil sau doar cu capsă?

Staţi puţin şi nu mânaţi, că avem a vă mai zice una scurtă dar vioaie din zona aia de conflict. Prin anumite medii de regulă bine informate ale politichiei de Bahlui, mai dinspre zona aia roşie, se şuşoteştese că e bine să stăm liniştiţi la locurile noastre, vorba lui tata Ilici, căci, zic ei, la Iaşi vom avea alegeri în vreo 5-6-7 luni de zile. Iar din ce am analizat noi cu analizorul optic de zvonuri, informaţia cam pare a veni din zona lui Ciolacu de la partidoi, nu ştim dacă pusă intenţionat cu fitil sau doar cu capsă, ca să pocnească pe sub masă şi să se sparie lumea.

Da, ştim, ăsta e cam bambilici, aşa este. Dar iote că în decembrie, înainte de bomba cu dosarul lui dom’ Costel, el este cel care cică i-ar fi spus lui nea Măricel că e musai să fie păstratîn partid, deşi Măricel era atacat de colegii de la Iaşi, că va fi curând nevoie de el, ca să mai poată candida o dată la cejău. Mulţi nu au înţeles atunci ce-o fi vrut să zică Ciolacu colegilor de la Iaşi, dar după numai câteva zile, poc, bomba. Ahaa, au suspinat toţi. Aşa că, vorba aia: mai departe de geam căci, pe lângă că vă poate trage curentu’, e şi pericoloso sporgersi!

PS: Auzim că managerul de la galaţi care a sponsorizat tabla cutată ar fi demisionat, la presiunea acţionarilor britanici ai combinatului. O fi de bine, o fi de rău? Hm, depinde pentru cine...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.