anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Votul electronic al consilierilor ne va costa 330.000 lei

GALERIE
cost, vot electronic, consilieri
 • cost, vot electronic, consilieri
- +

O firmă din Ilfov va realiza infrastructura necesară implementării votului electronic la Consiliul Local (CL). Primăria a stabilit ieri câştigătorul procedurii, în condiţiile în care la licitaţie a participat doar firma Eltek Multimedia. 

Contractul încă nu a fost semnat, dar acest lucru a devenit acum o formalitate. Valoarea estimată a echipamentelor pe care le va achiziţiona municipalitatea trece pragul de 330.000 lei. Logistica va fi montată şi pusă în funcţiune cel târziu în luna aprilie. Noul sistem video-audio va cuprinde şi un soft care va transforma automat în text şedinţele plenului. Conform documentaţiei de atribuire, noul sistem trebuie să permită exercitarea votului electronic simultan de către toţi participanţii la şedinţă, pe baza unui dispozitiv individual de identificare. „La finalizarea votului, rezultatele sesiunilor de vot trebuie afişate automat atât pe ecranul unităţii de preşedinte, cât şi pe sistemul de afişaj general al sălii”, se arată în caietul de sarcini.

Necesitatea achiziţiei a venit în contextul în care actualul sistem folosit de Primărie are numeroase deficienţe care perturbă buna funcţionare a lucrărilor. Totodată, în prezent nu există posibilitatea exprimării votului electronic prin intermediul unui program software: votul consilierilor care participă online la şedinţă este identificat prin ridicare de mână. O altă noutate va fi faptul că intervenţiile consilierilor vor putea fi monitorizate din punct de vedere al timpului acordat: pe unitatea preşedintelui de şedinţă vor putea fi înscrise automat cererile de luări de cuvânt, va fi creată o listă de aşteptare, iar timpul alocat fiecărei intervenţii va fi cronometrat. Nu în ultimul rând, preşedintele va avea la dispoziţie un touchscreen pentru a putea gestiona desfăşurarea şedinţelor. Din punct de vedere tehnic, achiziţia Primăriei presupune o unitate centrală de alimentare şi distribuţie semnal audio, 30 de console pentru participanţi, o consolă pentru preşedinte, un server, un pachet de licenţe software, un ecran LCD interactiv, microfoane şi alte echipamente necesare unui sistem audio-video.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Mistica secretului

Alexandru CĂLINESCU

Mistica secretului

Ne îndreptăm oare către un regim autoritar, în care renasc vechi frustrări şi obsesii? (...) Din luările de poziţie pe care le-am urmărit în aceste zile, reiese că situaţia actuală a Arhivelor ridică serioase semne de întrebare. Se perpetuează o anomalie: Arhivele sunt în subordinea Ministerului de Interne, ceea ce ne trimite din nou la isteria „secretului de stat”. Ar fi o regretabilă reîntoarcere în timp.

Arte şi meserii

Neculai SEGHEDIN

Arte şi meserii

Acum mai mulţi ani, după ce se înfiinţaseră universităţi şi filiale ale acestora pe la fiecare colţ de stradă, de ziceai că riscăm să ajungem o naţie de superintelectuali, de se speriase însuşi Comitetul Nobel de avalanşa de potenţiale premii ce urmau să poposească pe plaiurile mioritice, s-a ajuns la concluzia că, totuşi, cineva trebuie să mai muncească şi cu mâinile, pentru că, vorba lui Creangă, … dac-ar fi să iasă toţi învăţaţi […], n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele. 

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Radu POPESCU

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Perseverenţa cu care Dodon, socialiştii moldoveni şi partenerii lor politici de la Kremlin apelează doar la dezinformări pentru a-şi argumenta părerile reflectă un fenomen aflat la graniţa dintre patologie şi puţinătate intelectuală, rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Republica Moldova arătând că oamenii - obişnuindu-se nu doar cu acelaşi tip de păcăleală, dar şi cu aceiaşi propagatori ai mesajelor false - nu mai pot fi duşi de nas ca pe vremuri. 

pulspulspuls

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.