Vouldis

sâmbătă, 01 noiembrie 1997, 00:00
3 MIN
 Vouldis

Grecul Dimitrios Vouldis, administratorul SC Voulrom Fashion Conf SA Botosani, a fost expulzat din Romania impreuna cu sotia sa Thekla Charalambous si cu fratele sau Fotios Vouldis.
Dimitrios era cercetat penal de catre Politie si Parchet pentru trecere frauduloasa a frontierei, fals, uz de fals si inselaciune. Reamintim cititorilor ca incepind cu aprilie a.c, Serviciul de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Botosani a deschis o ampla ancheta impotriva lui Dimitrios Vouldis, deoarece acesta intrase in tara folosind un pasaport fals, emis de autoritatile din Patras pe numele lui Gianoulis Dimitrios. Mai mult, Vouldis inselase in perioada 1994-1997 zeci de societati comerciale din Romania, carora le-a creat prejudicii de aproape 3 miliarde de lei. In urma "tepelor" lui Vouldis, unii patroni, care au fost inselati de acesta, au dat chiar anunturi la rubricile de mica publicitate a ziarelor prin care avertizau oamenii de afaceri sa se fereasca sa incheie contracte cu grecul. "Monitorul" a mai semnalat si ca o curiozitate faptul ca Dimitrios Vouldis este cel care a primit cea mai mare amenda din Romania. Un miliard de lei. Directiile de finante au dat si amenzi mai mari insa niciodata o suma asa de mare unei persoane fizice.
Patronul SC Voulrom Faschion Conf SA este fiul lui Vouldis, imputernicit de acesta sa administreze firma. In timpul cercetarii penale s-a incercat recuperarea prejudiciului prin sechestrul asigurator asupra utilajelor, insa nu s-a reusit intrucit fiul lui Vouldis este proprietarul de drept. Politistii au descoperit ca Dimitrios Vouldis este cautat si de autoritatile gresesti, deoarece are datorii de aproximativ 100.000 USD fata de Ministerul de Finante din Grecia, pentru taxe si impozite. Printre firmele din tara noastra care au fost inselate se numara SC Armonia SA Botosani, SC Contex SA Bucuresti, SC Tepro SA Iasi si chiar statul roman, care avea de incasat de la firma administrata de el taxe si impozite. Vouldis incheia contracte false cu firmele romanesti, de la care lua materie prima fara a avea un ban in cont. O firma din Bucuresti s-a ales cu cea mai mare suma neplatita, mentionata pe un astfel de contract. "Gaura" a fost de 1.300.000 dolari americani.
In urma plingerilor facute de patronii sau managerii inselati, Politia a propus Parchetului arestarea preventiva, insa pina la urma s-a hotarit ca grecul sa fie cercetat in stare de libertate. Pina acum, firmele inselate de Vouldis nu au recuperat nimic din prejudiciul de 3 miliarde de lei.
Cei trei greci expulzati stateau in Romania ilegal. Pe linga fapul ca Dimitrios Vouldis a intrat in tara cu pasaport fals, vizele de sedere in Romania a lui Fotis Vouldis si a Theklei Charalambous erau de mult timp expirate. Zilele trecute, Dimitrios Vouldis si rudele lui au fost conduse la Directia Generala de Politie Straini, Probleme de emigrari si Pasapoarte din Bucuresti, pentru a li se reglementa regimul juridic. In cele din urma s-a luat decizia scoaterii lor de pe teritoriul Romaniei si predarii sub escorta autoritatilor grecesti.
Trebuie sa mentionam ca Serviciul de Pasapoarte, Straini si Probleme de emigrari Botosani a insistat de nenumarate ori ca Dimitrios Vouldis sa solicite de la ambasada Greciei din tara noastra emiterea unui pasaport autentic, care sa-i dea dreptul sederii lui aici si sa i se reglementeze regimul juridic. Societatile comerciale pagubite de Vouldis au putine sanse sa-si mai recupereze prejudiciile, avind in vedere ca acesta a fost expulzat. Procurorii spun ca in baza unor conventi internationale, Dimitrios Vouldis poate fi judecat in lipsa de catre instantele din Romania, iar daca va fi gasit vinovat va fi extradat si adus in tara pentru a raspunde de faptele sale, prin intermediul Interpolului. Este putin probabil ca Vouldis sa fie extradat prea curind din Grecia, deoarece si in tara lui natala a creat prejudicii de sute de mii de dolari americani, pentru care va trebui sa raspunda penal. (Adrian SORODOC)
top Local News    

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii