Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Vreme de primăvară în următoarele două săptămâni. Temperaturi de până la 18 grade Celsius

GALERIE
vreme, primavara
  • vreme, primavara
- +

Sfarsitul lunii februarie si prima zi din martie ne aduc temperaturi mult mai ridicate decat in mod normal, conform prognozei metreorologilor pentru perioada 17 februarie-1 martie.

Moldova

In cea mai mare parte a intervalului de prognoza vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in a doua jumatatea a lunii februarie. Vor fi totusi variatii de regim termic, astfel ca in zilele cele mai calde (perioada 17-18 si cu probabilitate mare intre 24 si 26 februarie) valorile maxime vor fi de 10...15 grade. In restul intervalului sunt estimate temperaturi diurne de 6...9 grade.

Regimul pluviometric se va mentine in general deficitar pe tot parcursul celor doua saptamani, doar temporar fiind posibile precipitatii slabe cantitativ.

Banat

Desi zilele cu temperaturi ridicate vor alterna cu intervale in care vremea se va raci, regimul termic al urmatoarelor doua saptamani se va mentine peste cel normal in luna februarie. Astfel, in data de 17 februarie si in special in perioada 23 - 25 februarie vor fi maxime de 15...18 grade. In celelalte zile, vor fi temperaturi maxime de 7...12 grade.

Precipitatiile -predominant ploi- vor fi mai frecvente si local moderate cantitativ in perioada 19-20 februarie, in jurul datei de 23 februarie si posibil intre 26 si 28 februarie. In restul intervalului de referinta probablitatea pentru precipitatii va fi redusa.

Crisana

Va fi mult mai cald decat in mod normal in a doua jumatate a lunii februarie. In medie, maximele vor fi de 9...12 grade, insa vor fi si zile cu 6...8 grade ziua.

Precipitatiile -predominant ploi- vor fi mai frecvente in perioada 19-20 februarie, posibil si in jurul datei de 23 februarie si intre 26 si 28 februarie. In restul intervalului de referinta probablitatea pentru precipitatii va fi redusa.

Transilvania

Si aici vor fi valori peste cele normale din aceasta perioada din an, cu maxime de 8...12 grade, posibil mai ridicate in perioada 24-25 februarie (exceptie vor face zilele de 20, 21 si 22 februarie cand media regionala a temperaturilor diurne va fi de 5...9 grade).

Temporar, cu precadere in perioadele 19-20, 23-24 si 26-28 februarie, vor fi precipitatii locale, in general slabe cantitativ, predominant ploi sau mixte.

Maramures

In perioada 20-22 februarie si posibil pe 27 februarie se vor inregistra temperaturi apropiate de cele specifice lunii februarie (maxime de 4...7 grade). Restul intervalului va fi caracterizat de o vreme mai calda decat normal, cu valori diurne de 8...11 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in data de 18 februarie si dupa data de 21 februarie.

Dobrogea

Pe parcursul intervalului de prognoza, regimul termic se va mentine peste cel normal in doua jumatate a lunii februarie. Zilele cu abateri pozitive semnificative fata de norma climatologica, respectiv perioadele 17-18 si 23-26 februarie (maximele vor fi de 10...14 grade) vor alterna cu perioade in care regimul de temperatura va fi mai ponderat, respectiv 7...10 grade ziua.

Regimul pluviometric se va mentine deficitar pe tot parcursul celor doua saptamani, ploi locale, slabe cantitativ, fiind posibile in jurul datelor de 20 si 26 februarie.

Muntenia

Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, vremea se va mentine mai calda decat normal in luna februarie. Totusi, vor fi alternante de regim termic intre intervale in care abaterile pozitive fata de specificul climatologic vor fi semnificative si cele cu temperaturi mai ponderate. Astfel in zilele de 17 si 18 februarie, dar si in perioada 23 - 26 februarie, maximele vor fi de 13...17 grade. In restul intervalului sunt estimate valori diurne de 7...10 grade.

Regimul pluviometric se va mentine in general deficitar in mare parte a regiunii, ploi locale, dar slabe cantitativ, urmand a fi in perioada 19-20 februarie si posibil intre 26 si 28 februarie.

Oltenia

In cea mai mare parte a intervalului, vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in a doua jumatatea a lunii februarie. Vor fi totusi variatii de regim termic, astfel ca in zilele cele mai calde (perioada 17-18 si cu probabilitate mare intre 23 si 26 februarie) valorile maxime vor fi de 12...15 grade. In restul intervalului sunt estimate, mediat regional, temperaturi diurne de 8...12 grade.

Exceptand perioada 19-20 februarie cand va ploua pe spatii mai extinse, local moderat cantitativ, in restul timpului regimul pluviometric se va mentine in general deficitar.

La munte

Intervalul va debuta cu valori mult mai ridicate decat cele normale, cu maxime, in medie, de 4...9 grade. Incepand cu 19 februarie, racirea vremii va determina un regim de temperaturi apropiat de cel normal, cu valori negative chiar si pe timpul zilei. Ulterior, dupa data de 23 februarie temperaturile vor creste din nou si vor depasi mediile multianuale ale perioadei.

In perioada 19-20 februarie, precipitatiile, la inceput mixte, apoi predominant ninsori, se vor semnala pe arii mai extinse si local vor fi moderate cantitativ. Si in restul intervalului, vor fi zile in care probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ ridicata.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri