Vremuri triste a mai ajuns ex-dipotatul deştept Grămadă. Un moment de reculegere, vă rugăm!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Vremuri triste a mai ajuns ex-dipotatul deştept Grămadă. Un moment de reculegere, vă rugăm!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Vă mai amintiţi de personagiul tristei figuri Petrică, ex-dipotatul deştept Grămadă, stimaţi telespectatori? Că noi, când tocmai îl cam uitasem de tot, iaca ne trezim cu informaţii haioase taman despre ce şolticării mai pune la cale! 

De-un par egzamplu, iacătă ce-a ajuns omul să facă, după ce a rămas şomer politic: papiţoi şi combinator de doi lei de-al buhaiului şantajist Ghihocel tuciuriul. Dar, să începem cu începutul. Recent, într-un articol de o ordinăreală rară, un premare de pe lângă târg e atacat în gazeta de şantaj a buhaiului într-un mod golănesc, şi pe o chestiune chiar de doi bani.

Bun, cică imediat după publicare, ghici cine apare la premare ca să-i ofere umărul să plângă pe el, ca să-l alinte despre ce-a păţit cu buhaiul, şi la final să-i zică: amice, hai că te împac eu cu ghihocelul tuciuriu, că am intrare! La care premarele, când a auzit, zice-se că a sărit cât colo: ce, cum ai zis? valea imediat de-aicea, tu cu dintr-astea îmi vii?

Şi uite-aşa a venit Petrică acasă mai deştept oleacă decât era nainte, ba chiar şi olecuţă pe de-asupra, bonus. Cum vă spunea: deştept Grămadă...

Poveste haioasă de pe vremea când buhaiul şantajist era căutat ca hoţ de găini

Dar, dacă tot v-am povestit de păţania de acum cu buhaiul şi acest premare din tabăra celor ce n-au căzut la şantajare (cinste lui!), haideţi să vă mai povestim una haioasă, dar de pe vremea lui Felu. Pe atunci, premarele în cauză era în colegiul electoral în care candida şeful lui de partid. Buhaiul, însă, era plătit de adversari şi împrăştia prin comunele colegiului, cu portbagajul, nişte gazete-zoaie cu atacuri ordinare la liberali, doar-doar n-o ieşi acesta dipotat (ceea ce, ştiţi voi cum e cu buhaiul: când te atacă, e de bine, că-ţi ies toate cum vrei, deciliberalul a ieşit dipotat).

În fine, aşa se face că ajunge buhaiul la ceas de seară în comuna premarelui cu portbagajul plin, iar premarele află de desant. Pune imediat cică doi ţărani să facă plângere la Poliţie în sat, că doi hoţi de găini le-au furat orătănii, şi dau la post numărul maşinii buhaiului. Apare Poliţia, actele la control, dau de buhai, apoi, când să caute orătăniile date dispărute, cum le dă dreptul legea, poliţiştii dau şi de gazetele-zoaie, deţinute fără acte, fără nimic, drept pentru care se confiscă. Iaca aşadar, stimaţi telespectatori, câtă deşteptăciune zace şi-n gămălia buhaiului: nici nu ştii care-i mai grămadă, el sau amicul de mai sus.

PS: Apropo de buhaiul cu cap de gămălie, mai aveam una faină şi cu sforile şi curmeiele pe care le tot trage ca să aranjeze ape în jurul lui Chirica. Staţi însă pe fază, că venim şi cu nulul, dar într-un episod următor!

PPS: Apropo de peseul de mai sus, cica aseara, pe la orele 19,00, s-au intalnit in birou la Chirica liderii liberali si Petrica cel destept Gramada. Cica au decis sa puna vice omul buhaiului, cu sprijin de la un consilier PSD, rodul negocierii Electricianului de la partidoi. Iata ca se termina si telenovela asta!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.