Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Vreți o vacanță deosebită? Aflați ce pelerinaje sunt propuse de Episcopia Romano-Catolică

GALERIE
pelerinaj
  • pelerinaj
- +

Oficiul pentru Pelerinaje al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi a pregătit pentru anul 2019 un program amplu de pelerinaj, sumele necesare pentru călătorii variind de la 250 de euro până la 2.000 de euro.

Cele mai accesibile dintre pelerinaje sunt „Sărbătorile pascale“, un pelerinaj pe traseul Roman, Braşov, Timişoara, Novi Sad, cu două cazări cu două mese, Medjugorje, cinci cazări cu două mese, Maria Radna, pelerinaj care va avea loc în perioada 17-24 aprilie, preţul fiind de 210 euro + 100 de lei.

Similar la preţ este şi pelerinajul „Aniversarea apariţiilor“, care va avea loc în perioada 20-27 iulie, credincioşii urmând să scoată din buzunar 220 de euro + 100 de lei, traseul fiind Roman, Braşov, Timişoara, Novi Sad, cu două cazări cu două mese, Medjugorje, cu cinci cazări cu două mese şi Maria Radna.

De asemenea, pelerinii care doresc să participe la pelerinajul „Înălţarea sfintei cruci“, care va avea loc în perioada 11-18 septembrie, vor scoate din buzunar 210 euro + 100 de lei. Traseul va fi Roman, Braşov, Timişoara, Novi Sad, cu două cazări cu două mese, Medjugorje, cu cinci cazări cu două mese, şi Maria Radna.

Pelerinajul „Festivalul tinerilor“, care va avea loc în perioada 30 iulie - 7 august, va costa 270 de euro + 100 de lei, traseul fiind Roman, Braşov, Timişoara, Novi Sad, cu două cazări cu două mese, Medjugorje, cu şase cazări cu două mese, şi Maria Radna.

Cel mai costisitor pelerinaj este în China

Preţurile pentru pelerinaje încep să crească simţitor pentru cei care doresc să ajungă în Ţara Sfântă, în mai multe ţări din Europa, în America sau în Asia. Astfel, în anul 2019 vor fi organizate două călătorii în Israel, în pelerinajul „Pe urmele lui Isus şi ale Mariei“, care va avea loc în perioada 1-7 iulie. Călătoria costă 750 euro + 200 lei, presupunând traseul Haifa, Nazaret, Cana Galileei, Capharnaum, Tabgha, Iordan, Jerihon, Marea Moartă, Ierusalim, Bethleem, Ein Karem, Tel Aviv şi Yafo. Pelerinajul va fi reluat, cu aceleaşi preţuri, în perioada 2-8 septembrie.

Tot în Ţara Sfântă vor ajunge şi pelerinii care vor urma traseul „Pe urmele poporului ales“, însă costurile acestei călătorii se ridică la 1.100 de euro + 200 de lei. Credincioşii vor ajunge în Sinai, Iordania şi Israel, fiind urmat traseul Eilat, Egipt (Nuweibaa, Muntele Sinai), Iordania (Petra, Amman, Muntele Nebo) + program Israel. Călătoria va avea loc în perioada 29 august - 8 septembrie.

Pentru cei care vor să viziteze Italia, Franţa şi Spania, pelerinajul „Pe urmele apariţiilor mariane“ presupune costuri de 910 de euro + 100 de lei, călătoria urmând să aibă loc în perioada 11-25 august. Credincioşii vor urma traseul La Salette, Ars, Strasbourg, Banneux, Beauraing, Paris, Nevers, Lourdes, Torreciudad, Zaragoza, Montserrat, Barcelona, Laus, Torino şi Milano.

Pentru 1.450 de euro + 300 de lei, credincioşii pot participa, în perioada 7 -17 decembrie, la pelerinajul Santa Maria de Guadalupe, „împărăteasa Americii“. Traseul va fi Mexico City, Guadalupe, Tepeyac, Teotihuacan, Morelia, Taxco, Cholula, Puelba, Atotonilco şi Xochimilco.

Cel mai costisitor pelerinaj este cel din China, intitulat „Istorie, religie, natură şi actualitate“, care se va desfăşura în perioada 17 - 28 octombrie, pentru care pelerinii vor scoate din buzunar 1820 de euro + 300 de lei. Traseul va fi Beijing, Badaling - Marele Zid, Xi’an, Qin Shi Huanga, Zhiangjiajie, Guilin, Macao şi Hong Kong.

La fiecare dintre aceste pelerinaje, asistenţa spirituală va fi asigurată de un preot.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri