anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Vreti sa fiti fericiti la locul de munca? Iata ce va recomanda specialistii

GALERIE
fericit la locul de munca
  • fericit la locul de munca
- +

Un nou studiu arată că persoanele care părăsesc biroul la prânz şi mănâncă în afara locului de muncă devin mai fericite.

Părăsirea biroului pentru a lua prânzul duce la creşterea nivelului general de fericire a angajaţilor şi îi face pe aceştia să aibă o perspectivă mai bună despre locul de muncă, se arată în noua cercetare.

În schimb, cei care mănâncă la birou tind să se simtă mai nefericiţi, existând posibilitatea ca acest lucru să le afecteze productivitatea.

Pe primul loc în ceea ce priveşte îmbunătăţirea stării de spirit s-a clasat consumarea unui sandwich pe plajă. Pe locul doi s-a clasat consumarea prânzului pe o bancă într-un spaţiu verde.

Psihologii au descoperit că aceste două locuri ne fac mai fericiţi şi ne fac să avem păreri mai bune despre locul nostru de muncă decât prânzul consumat într-un restaurant.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că persoanele care merg acasă pentru a lua prânzul prezintă de asemenea o îmbunătăţire a stării de spirit, lucru înregistrat şi în cazul celor ce mănâncă într-un autobuz sau în tren.

În schimb, cei care mâncau prânzul în cafeneaua asociată locului de muncă nu înregistrau o creştere a stării de spirit, pe când masa luată la propriul birou de lucru ducea la o scădere a nivelului de spirit.

Cercetarea a fost finanţată de brandul de pâine Kingsmill, fiind realizată de cercetătorii de la Universitatea Sussex.

Pentru a măsura nivelul de fericire al angajaţilor, cercetătorii de la Universitatea Sussex au folosit o serie de teste psihologice. Printre acestea se numărau chestionare de auto-evaluare şi teste de asociere a cuvintelor. În urma acestor teste, cercetătorii au elaborat un „indice de fericire” pentru fiecare loc.

În medie, atunci când angajaţii mâncau pe plajă nivelul fericirii creştea cu un scor de 17,04, pe când masa luată la propriul birou ducea la o scădere a fericirii cu 1,42.

„Persoanele care mâncau pe plajă înregistrau cea mai mare creştere a nivelului fericirii. Acestea erau urmate de cele care mâncau într-un spaţiu verde, apoi de un restaurant, acasă şi într-un mijloc public de transport. Cei care mâncau în restaurantul asociat locului de muncă nu înregistrau o modificare a nivelului de fericire, însă cei ce luau prânzul pe biroul de lucru deveneau mai nefericiţi”, se arată în raport.

„Este fascinant că prânzul luat afară, pe plajă sau pe o bancă, poate avea un efect aşa de mare asupra stării emoţionale a persoanelor şi asupra atitudinilor faţă de muncă. A mânca un sandviş în timp ce soarele îţi străluceşte pe faţă sau în timp ce eşti răcorit de o briză plăcută te poate ajuta să te reîmprospătezi şi să îţi reconcentrezi mintea asupra sarcinilor din amiaza ce urmează”, a comentat un reprezentant al Kingsmill. 

În urma acestui raport, Kingsmill pledează ca angajatorii să permită angajaţilor să ia prânzul în afara biroului, chiar dacă doar ocazional, pentru a creşte nivelul de fericire şi productivitatea angajaţilor.

Sursa: The Telegraph

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De partea bună a istoriei

Mihai CHIPER

De partea bună a istoriei

Cu schimbarea instituţiilor, a statului, a justiţiei, a sănătăţii, a educaţiei am dat greş. Totuşi, suntem „de partea bună a istoriei”. Cum se poate aşa ceva?

opinii

Doi eremiţi (II)

Codrin Liviu CUȚITARU

Doi eremiţi (II)

Concluzia programului transcendentalist este că, în ultimă instanţă, civilizaţia şi, implicit, modernitatea (individului/ comunităţii) trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru ruperea omului de arhetip şi împingerea lui spre un prizonierat al materialităţii (perisabilităţii).

Modele de regionalizare (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Modele de regionalizare (IV)

E regionarea poloneză un model de bune practici? (continuare)

Micul sculptor de creiere

Bogdan ILIESCU

Micul sculptor de creiere

„Nu mă pot gândi la vreo nevoie în copilărie atât de puternică ca nevoia de protecţie a unui tată.” Sigmund Freud

pulspulspuls

Gogonele sau harbuz murat? Iată ce se mai întâmplă în cămara cu zacuscă şi murături de la partidoiul ieşean!

Gogonele sau harbuz murat? Iată ce se mai întâmplă în cămara cu zacuscă şi murături de la partidoiul ieşean!

Haidaţi pe azi, stimaţi telespectatori, să ne băgăm olecuţă nasul şi în cămara cu borcane puse deoparte de la partidoiul ieşean, ca să vedem ce meniuri ni se mai pregătesc pentru alegerile care vin! 

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.