Vreţi să le faceţi cadouri secrete copiilor sărmani? Puneţi-le sub brad la mall în Iaşi!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Vreţi să le faceţi cadouri secrete copiilor sărmani? Puneţi-le sub brad la mall în Iaşi!

GALERIE
cadouri
  • cadouri
- +
În luna decembrie, Iulius Mall s-a alăturat campaniei ShoeBox - Cadoul din Cutia de Pantofi, menită să le aducă zâmbete copiilor orfani, celor proveniţi din familii sărace sau dezorganizate.

ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi, proiect caritabil iniţiat în România şi extins la nivel internaţional, a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie, implicând români din 12 ţări, în colectarea cadourilor pentru aproximativ 100.000 de copii proveniţi din familii defavorizate. Proiectul presupune ca oricine doreşte să ofere unul sau mai multe cadouri să ţină cont că acestea trebuie să aibă un volum astfel încât să încapă într-o cutie de pantofi, pe care ulterior să o prezinte la unul din cele peste 130 de centre de colectare din ţară şi din străinătate.

Ieşenii care doresc să le facă micuţilor o bucurie pot participa la campanie la IULIUS MALL. Cutiile cu daruri pot fi aduse până pe 15 decembrie 2014 şi aşezate sub bradul de Crăciun de la etajul doi. Înainte de a înregistra cadoul trebuie completat fluturaşul de la Centrul Info şi specificat dacă darurile sunt pentru un băiat sau o fetiţă şi vârsta potrivită a destinatarului.

ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi este o iniţiativă de ajutorare a copiilor între 2 şi 18 ani, din familii cu posibilităţi materiale reduse. Cadourile constau în alimente, haine, rechizite sau jucării, ce trebuie să încapă într-o cutie de pantofi, donaţiile în bani nefiind acceptate. Anul acesta, proiectul se desfăşoară cu ajutorul voluntarilor din ţări precum Anglia, Australia, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franţa, Germania, România, Slovacia, Suedia şi Statele Unite ale Americii, pe teritoriul cărora românii din 77 de oraşe adună cadouri, în cele 137 de centre de colectare disponibile.

Lansată în 2007, campania ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi a înregistrat o creştere semnificativă, în special în 2012, când au fost colectate 6.118 cutii, în 20 de oraşe din România, dar mai ales în 2013, când s-a ajuns la un număr de 30.669 de cutii, adunate de la românii din opt ţări. Pentru acest an, organizatorii estimează strângerea a circa 100.000 de cutii, datorită extinderii proiectului în diaspora.

„În cei şapte ani de când organizăm proiectul, începând de la nivelul familiei şi prietenilor, până la succesul din 2013, estimăm că peste 50.000 de copii au primit un cadou de Crăciun în cadrul proiectului. Sperăm ca anul acesta să dublăm această cifră, astfel încât şi mai mulţi copii să se bucure de cadouri în preajma Crăciunului”, a declarat Valentin Vesa, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi. Potrivit acestuia, proiectul are o creştere organică, în 2014 fiind adăugate în campanie 4 ţări noi, în care sunt disponibile 30 de centre de colectare, iar acest număr este foarte posibil să crească până la finalul ediţiei din acest an.

În coordonarea activităţilor din cadrul ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi sunt implicaţi aproximativ 200 de voluntari. Mai multe informaţii se pot afla la telefon: 0723/245.482 şi la Centrul Info Iulius Mall: 0232/208.500.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.