Vreţi să vă testaţi limitele? Încercaţi să evadaţi din aceste camere din Iaşi!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Vreţi să vă testaţi limitele? Încercaţi să evadaţi din aceste camere din Iaşi!

GALERIE
escape room
  • escape room
- +

Ieşenii îşi pot testa abilităţile de detectiv într-un joc de evadare real lansat de puţin timp în capitala Moldovei. Două camere de tip „Escape Room“ au fost deschise la Iaşi, independent una de alta, la începutul lunii ianuarie, iar sute de ieşeni au trecut deja pragul acestora.

Principiul jocului este simplu: te afli închis timp de 60 de minute într-o cameră, unde există o serie de indicii şi mistere pe care trebuie să le rezolvi. Puse cap la cap, îţi dezvăluie modul în care trebuie să evadezi. „Ideea în sine a pornit de la un model pe care noi l-am văzut în străinătate, care a apărut iniţial în 2011 în Budapesta, iar apoi s-a extins la nivel mondial, în timp ce în România a ajuns în 2013 la Cluj. Ne-am gândit că ar fi un model frumos şi pentru ieşeni, un mod de petrecere a timpului liber“, a precizat Costi Alupoaiei, care, ală­turi de George Adrian Popa, a lan­sat o astfel de cameră pe Lascăr Ca­targi. Camera este proiectată pentru maximum patru persoane, iar preţurile sunt cuprinse între 80 şi 100 lei/grup.

Investiţia în realizarea unei camere ajunge la 1.000 de euro

Designul şi componentele din cameră i-au costat pe antreprenori o sumă de până în 1.000 euro. La aceasta, se adaugă plata chiriei şi a utilităţilor. Până în prezent, potrivit lui Alupoaiei, peste 250 de persoane s-au aventurat în cameră, iar marea majoritate a acestora a reuşit să evadeze. Recordul camerei este de 39 de minute, cei mai mulţi dintre jucători ieşind după o perioadă de 50 de minute. În afara indiciilor din ca­meră, jucătorii pot primi, la cerere, şi un număr limitat de indicii suplimentare de la proprietari, existând posibilitatea de comunicare între cele două părţi.

„Camera în sine pe care o creăm rămâne aceeaşi. O persoană joacă o singură dată în cameră şi, de obicei, se fac recomandări mai departe către prieteni, şi nu ar fi corect faţă de aceştia să facem modificări în cameră pentru că ar însemna o experienţă diferită. În plus, există şi o competiţie între cei care joacă în cameră, cum ar fi timpul petrecut“, a punctat Alu­poaiei. În schimb, acesta a adăugat că, în luna martie, va fi lansată o a doua cameră. Mai mult, jucătorii au la dispoziţie şi camera „Puzzle Room“ de pe bulevadul Carol I, lansată în aceeaşi perioadă cu „Es­cape Room“. „A fost doar o coincidenţă. Lansarea a fost separată, iar după ce am aflat unii de alţii, am luat legătura şi am găsit o soluţie de a ne susţine reciproc“, a menţionat Alupoaiei.

„Puzzle Room“, în apropiere de Biblioteca Centrală Universitară

Camera „Puzzle Room“ a fost lansată tot la începutul lunii ianua­rie. Potrivit site-ului oficial, conceptul este inspirat dintr-un joc japonez. „Tu şi echipa ta veţi fi închişi într-o cameră timp de 60 de minute. În acest timp trebuie să găseşti şi să conectezi indicii, să rezolvi puzzle-uri, să te foloseşti de logică şi intuitivitate, ca într-un final să găseşti cheia care va descuia camera“, se arată în prezentarea camerei. Or­ganizatorii jocului susţin că „Puzzle Room“ poate reprezenta o activitate plăcută şi distractivă pentru companii şi team building-uri, prieteni şi familii, turişti, gameri şi pro­fesionişti. Preţurile de la „Puzzle Room“ sunt identice cu cele de la „Escape Room“. În ambele cazuri, rezervările se pot face online sau prin intermediul telefonului mobil.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.