Washingtonul trimite un emisar în Orientul Mijlociu pentru a cere detensionarea situaţiei

miercuri, 12 mai 2021, 20:21
2 MIN
 Washingtonul trimite un emisar în Orientul Mijlociu pentru a cere detensionarea situaţiei

Statele Unite vor trimite un emisar în Orientul Mijlociu pentru a le cere israelienilor şi palestinienilor să oprească escaladarea conflictului după o serie de raiduri şi de ciocniri din ultimele zile, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, care a făcut apel la Israel "să evite victimele civile".

Hady Amr, înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA însărcinat cu afaceri israeliene şi palestiniene, va avea ca misiune să ceară "în numele preşedintelui Biden oprirea violenţei", a declarat Blinken presei.

Emisarul ar urma să plece de la Washington chiar miercuri, a precizat un oficial american.

Secretarul de stat a condamnat din nou "cu maximă fermitate" tirurile de rachete ale mişcării islamiste Hamas asupra Israelului, dar a mai spus că "orice deces în rândul civililor este o tragedie".

"Consider că Israelul are o sarcină suplimentară să încerce să facă tot posibilul pentru a evita victimele civile, chiar dacă ei au dreptul să îşi apere populaţia", a declarat Blinken, subliniind că imaginile cu copii palestinieni morţi sunt "răvăşitoare". "Palestinienii au dreptul la securitate", a adăugat el.

În faţa criticilor legate de atitudinea administraţiei lui Joe Biden, deseori acuzată că este în retragere în privinţa dosarului israeliano-palestinian, secretarul de stat a dat asigurări că SUA sunt "pe deplin implicate" pe lângă "toate părţile, inclusiv pe lângă palestinieni", chiar dacă nu a vrut să precizeze ce tip de contacte există cu liderii palestinieni.

"Cel mai important lucru în prezent este ca toate părţile să înceteze violenţa", a insistat el.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii