Week-end frumos şi "Alles Gute!"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Week-end frumos şi "Alles Gute!"

GALERIE
Patratel VINERI, 22 noiembrie 2019 - 2
  • Patratel VINERI, 22 noiembrie 2019 - 2
- +

* Gata campania, poimâine votăm, secţiile sunt dereticate şi aşteaptă alegători plini de speranţe; am pătruns cu microfonul în România profundă, să aflăm cum primesc evenimentul sătenii din Consumatori. Vorbim azi cu primarul:

- Bună dimineaţa! Aţi pregătit secţia de votare, sunteţi gata?

- Întotdeauna gata! Şi nu secţia, ci secţiile! Avem mai multe, să fie. E mai bine decât să nu ajungă şi să ne facem de râs. Fiecare poate vota unde vrea, pe încercatelea...

- Cum adică, "pe încercatelea"?

- Fiecare alegător votează în toate secţiile, plus că sătenii mai au rude prin localităţile din jur, care vin să-i viziteze de dimineaţă, că e duminică, şi unii chiar votează la noi, că le place, avem şi cel mai bun vin de regiune din toată regiunea... Dar nu rămânem în pagubă: seara, ai noştri întorc vizita, merg şi ei la rude şi votează!

- Dar asta se numeşte vot multiplu şi e infracţiune!

- Mai bine să voteze de multe ori decât deloc! Mai bune cinşpe beri decât una!

- Câte urne aveţi?

- Alea din frunte sunt din campania electorală trecută, mi-au tras unii cu pietre...

- Urne, nu urme! Cutiile sigilate în care se bagă voturile!

- Da' ce-i aici, crematoriu, să folosim urne? Cutiile se mai pierd, se mai strică; la noi, oamenii votează, apoi îmi aduc mie buletinele şi le bag eu la dosar, unde ştiu.

- Listele electorale sunt actualizate, sunt la zi, nu?

- Nu ne luăm după liste şi birocraţie: oamenii se cunosc, mai ales după porecle, e o comunitate mică, dar închegată. Dacă unul votează mai nu ştiu cum, se află! Imediat mi se spune că Matolică, de exemplu, vrea urna mobilă, fiind mahmur...

- Cum a decurs campania electorală? Au fost incidente?

- Doar în primul tur, că bufetele erau la mai puţin de 500 de metri de secţia de vot şi nu s-a vândut alcool! Acum am pus secţiile la şosea, departe de localuri. Campania a fost bună, am reuşit să împiedic conflictele!

- Dar e fenomenal! Cum se poate aşa ceva?

- Conflict înseamnă măcar doi; cu un singur candidat nu mai e conflict, doar consens şi concordie! De-aia am pregătit buletinele de vot, am lipit hârtii peste un candidat şi am lăsat doar pe doamna, că e mai pe înţelesul sătenilor! Pe ea o înţeleg Prostelea, Gică Tâmpitu, Nebunel, Nelu, Fănică Tănănău, Aurel Tembelea şi nea Machişor, de la bufet. Cu vox populi, vorba aia, nu te poţi pune!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.