Week-end frumos şi "Alles Gute!"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Week-end frumos şi "Alles Gute!"

GALERIE
Patratel VINERI, 22 noiembrie 2019 - 2
  • Patratel VINERI, 22 noiembrie 2019 - 2
- +

* Gata campania, poimâine votăm, secţiile sunt dereticate şi aşteaptă alegători plini de speranţe; am pătruns cu microfonul în România profundă, să aflăm cum primesc evenimentul sătenii din Consumatori. Vorbim azi cu primarul:

- Bună dimineaţa! Aţi pregătit secţia de votare, sunteţi gata?

- Întotdeauna gata! Şi nu secţia, ci secţiile! Avem mai multe, să fie. E mai bine decât să nu ajungă şi să ne facem de râs. Fiecare poate vota unde vrea, pe încercatelea...

- Cum adică, "pe încercatelea"?

- Fiecare alegător votează în toate secţiile, plus că sătenii mai au rude prin localităţile din jur, care vin să-i viziteze de dimineaţă, că e duminică, şi unii chiar votează la noi, că le place, avem şi cel mai bun vin de regiune din toată regiunea... Dar nu rămânem în pagubă: seara, ai noştri întorc vizita, merg şi ei la rude şi votează!

- Dar asta se numeşte vot multiplu şi e infracţiune!

- Mai bine să voteze de multe ori decât deloc! Mai bune cinşpe beri decât una!

- Câte urne aveţi?

- Alea din frunte sunt din campania electorală trecută, mi-au tras unii cu pietre...

- Urne, nu urme! Cutiile sigilate în care se bagă voturile!

- Da' ce-i aici, crematoriu, să folosim urne? Cutiile se mai pierd, se mai strică; la noi, oamenii votează, apoi îmi aduc mie buletinele şi le bag eu la dosar, unde ştiu.

- Listele electorale sunt actualizate, sunt la zi, nu?

- Nu ne luăm după liste şi birocraţie: oamenii se cunosc, mai ales după porecle, e o comunitate mică, dar închegată. Dacă unul votează mai nu ştiu cum, se află! Imediat mi se spune că Matolică, de exemplu, vrea urna mobilă, fiind mahmur...

- Cum a decurs campania electorală? Au fost incidente?

- Doar în primul tur, că bufetele erau la mai puţin de 500 de metri de secţia de vot şi nu s-a vândut alcool! Acum am pus secţiile la şosea, departe de localuri. Campania a fost bună, am reuşit să împiedic conflictele!

- Dar e fenomenal! Cum se poate aşa ceva?

- Conflict înseamnă măcar doi; cu un singur candidat nu mai e conflict, doar consens şi concordie! De-aia am pregătit buletinele de vot, am lipit hârtii peste un candidat şi am lăsat doar pe doamna, că e mai pe înţelesul sătenilor! Pe ea o înţeleg Prostelea, Gică Tâmpitu, Nebunel, Nelu, Fănică Tănănău, Aurel Tembelea şi nea Machişor, de la bufet. Cu vox populi, vorba aia, nu te poţi pune!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.