anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Workshop despre aplicarea neuroștiinței în viața de zi cu zi, susținut de Mindarchitect pentru studenții TUIASI

GALERIE
workshop
 • workshop
- +

Dorin Boabeș, cofondatorul proiectului Mindarchitect.ro, ecosistem de învățare, dezvoltare personală și profesională, va susține pentru studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) marți, 23 noiembrie, de la ora 18.15, workshopul „Conceptele neuroștiinței - de la teorie la practică”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Direcția de Servicii Studențești de la TUIASI, iar participanții la training vor avea oportunitatea de a învăța cum să aplice conceptele de neuroștiință pentru a-și îmbunătăți viața de zi cu zi.

În contextul pandemiei SARS-CoV-2, evenimentul va avea loc online, invitațiile urmând a fi transmise către cei care sunt selectați să participe.

„Este un eveniment pe care îl planificăm de la finalul lunii iulie și ne-am bucurat tare când am primit acceptul echipei MindArchitect.ro de a organiza workshopul online împreună cu Dorin Boabeș. Sperăm ca studenții să profite la maximum de oportunitatea pe care le-o oferă acest atelier pentru a afla cât de importantă este neuroștiința în viața de zi cu zi și mai ales în anii studenției”, a declarat ing. Bogdan Budeanu, directorul DSS.

Dat fiind interesul major manifestat de studenți în urma discuțiilor preliminare purtate cu aceștia, s-a decis ca pentru înscrierea la workshop să existe și o competiție. Astfel, persoanele care doresc să participe trebuie să trimită o fotografie pe una dintre cele două teme propuse: „cum îți organizezi spațiul de lucru?” sau „cum îți începi dimineața?”. Înscrierile se vor face exclusiv pe campus.tuiasi.ro, data limită fiind vineri, 19 noiembrie, ora 16.00.

Cea mai creativă fotografie înscrisă în concurs va câștiga un abonament premium la Mindarchitect, valabil timp de 3 luni, sau cartea „Principii de viață și de muncă” de Ray Dalio. Raymond Thomas Dalio este un investitor miliardar american și manager de „hedge fund”, care coordonează investițiile unuia dintre cele mai mari mare fonduri speculative din lume, Bridgewater Associates, din 1985.

„Ne bucurăm întotdeauna să fim alături de studenți, pentru că noi credem autentic că o mai bună cunoaștere de sine ne ajută să trăim vieți mai echilibrate. Este important pentru noi toți, cât mai devreme, să învățăm cât mai multe despre noi înșine, astfel încât să putem construi rutine mai bune, traiectorii mai clare, să ne creăm obiective de învățare mai aliniate cu noi înșine. Pentru perioada din viață în care suntem pe băncile facultății, viețile noastre pot fi despre echilibrul între timpul alocat cursurilor și timpul alocat distracției și relațiilor cu cei din jur. Sau pot fi despre căutarea traiectoriei profesionale și descoperirea sau dezvoltarea abilităților care ne vor ajuta să obținem ceea ce ne dorim. Oriunde ar fi concentrată atenția noastră, o bună cunoaștere de sine ne va oferi șanse mai mari să echilibrăm toate aceste componente ale vieții de student. Suntem alături de voi să aducem informație fundamentată în neuroștiință și psihologie, să oferim exemple din viețile noastre de zi cu zi și să ascultăm întrebările care vă preocupă cel mai mult, pentru a putea oferi o perspectivă care să vă ajute în propria dezvoltare personală și profesională”, au transmis studenților TUIASI echipa Mindarhitect.

Mind Architect a pornit în noiembrie 2019 ca un podcast fundamentat în neuroștiință și psihologie aplicate în viața de zi cu zi. În aproape doi ani de la lansare, proiectul a crescut și s-a transformat într-un ecosistem de învățare, care pune la dispoziția membrilor comunității o varietate amplă de produse de învățare, menite să îi ajute să se cunoască mai bine, să trăiască vieți mai împlinite și mai aliniate cu ei înșiși și să dezvolte relații mai sănătoase cu sine și cu cei din jur.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.