Workshop la Casa Corpului Didactic, azi: „Curriculum Relevant, educaţie deschisă pentru toţi”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Comunicat de presă

Workshop la Casa Corpului Didactic, azi: „Curriculum Relevant, educaţie deschisă pentru toţi”

GALERIE
CCD_1CCD_2CCD_3
 • CCD_1
 • CCD_2
 • CCD_3
- +

Astăzi, la Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi s-a desfăşurat, în cadrul Proiectului CRED – „Curriculum Relevant, educaţie deschisă pentru toţi”, workshop-ul cu tema Dezvoltare şi inovare curriculară pornind de la competenţele cheie. Contextualizări pentru conceperea CDŞ şi a activităţilor extra-şcolare şi extra-curriculare.

Activitatea a fost susţinută de lect.dr. Nicoleta Rogoz, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, şi a vizat un grup ţintă de 50 de persoane - directori şi cadre didactice din învăţământul primar şi gimnazial, dar şi reprezentanţi ai unor ONG-uri şi asociaţii sindicale, participanţi la proiecte naţionale sau internaţionale care au dezvoltat auxiliare/materiale didactice relevante pentru implementarea noului Curriculum naţional, autori de resurse educaţionale deschise sau alte resurse de învăţare relevante pentru activităţi de adaptare curriculară.

Lucrările au fost deschise de prof. Luciana Antoci, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Iaşi, Emil Dragomirescu, reprezentant al Ministerului Educaţiei şi expert operaţional implementare formare în cadrul proiectului, şi de prof. Silviu Iordache, director al Casei Corpului Didactic Iaşi.

Workshop-ul face parte din seria celor 45 de ateliere care se desfăşoară în această perioadă în toată ţara şi care îşi propun să prezinte exemple de bune practici în implementarea şi aplicarea la clasă a noului curriculum.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.