anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 04.02.2023

Comunicat de presă

Workshop la Iași susținut de artistul Klaus Obermaier

GALERIE
Photo 2
 • Photo 2
- +

În intervalul 6-8 decembrie 2016, orele 11:00-13:30 / 14:30-17:00, la Teatrul Național Iași - Sala „Teatru la Cub”, se va desfășura workshop-ul cu tema „Interactive Environments”, susținut de Klaus Obermaier, unul dintre cei mai renumiți artiști inter-media de pe scena internațională. 

„Interactive Environments” este produs de Asociația Compania FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală, Centrul Cultural German Iași și Teatrul Național Iași, în cadrul „UnderAct - Program de Rezidențe Artistice”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă, destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile neguvernamentale din Municipiul Iași.

Klaus Obermaier este regizor, coregraf, artist vizual, compozitor și profesor la Universitatea IUAV din Veneția, unde predă cursuri de regie şi new media. De asemenea, în calitate de specialist, susține cursuri și conferințe la o serie de instituții de învățământ de prestigiu, cum ar fi Universitatea Webster din Viena și Accademia Nazionale di Danza din Roma. În anul 2013, începe să predea și în România cursuri de arte interactive și performance, la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Klaus Obermaier activează, de mai bine de două decenii, în domeniul artelor performative, new media, teatru, dans și muzică. Creația sa se remarcă prin viziunea artistică radicală și prin inovațiile tehnice propuse, bucurându-se de o largă apreciere din partea criticii și a publicului. Modalitățile sale inedite de lucru îmbină limbajele mediatice cu spectacolul în timp real, desființând astfel limitele clare dintre realitate și lumea virtuală, dintre corp și imagine.

Performance-urile şi proiectele sale inter-media sunt prezentate în festivaluri şi teatre importante din Europa, Asia, America de Nord şi de Sud şi Australia. Colaborează cu dansatori renumiți precum Chris Haring, Robert Tannion din cadrul unor companii precum Nederlands Dans Theater, DV8, S.O.A.P. Dance Theatre Frankfurt, și a compus pentru Kronos Quartet, German Chamber Philharmonics, Art Ensemble of Chicago, Balanescu Quartet, condus de cunoscutul musician de origine română Alexander Bălănescu. Din 2006, este membru al juriului Competiției Internaționale de Coregrafie „No Ballet”, organizată în Ludwigshafen/Rhein, Germania. http://www.exile.at/ 

„Interactive Environments” este un workshop practic, care include și noțiuni teoretice, se desfășoară pe o durată de 3 zile și se adresează studenților și absolvenților din domeniile:arte vizuale (foto-video, design); artele spectacolului (regie, actorie, coregrafie); arhitectură. Pentru participanții activi sunt 6 locuri disponibile. Aceștia trebuie să aibă obligatoriu un laptop propriu și să vorbească limba engleză. Pentru cei care doresc doar să asiste la workshop, accesul este nelimitat. Participarea este gratuită.

Înscrierea participanților activi se va face în baza unei motivații, care va conține numele, prenumele, domeniul de activitate, disponibilitatea de timp și max 15 rânduri în care să se specifice cât mai concis motivația participării la acest workshop. Documentul se va trimite pe adresa companiafapt@yahoo.com, până la data de 5 decembrie 2016. Selecția se va face în funcție de motivația și timpul disponibil.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.