Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de presă

Workshop la Iași susținut de artistul Klaus Obermaier

GALERIE
Photo 2
  • Photo 2
- +

În intervalul 6-8 decembrie 2016, orele 11:00-13:30 / 14:30-17:00, la Teatrul Național Iași - Sala „Teatru la Cub”, se va desfășura workshop-ul cu tema „Interactive Environments”, susținut de Klaus Obermaier, unul dintre cei mai renumiți artiști inter-media de pe scena internațională. 

„Interactive Environments” este produs de Asociația Compania FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală, Centrul Cultural German Iași și Teatrul Național Iași, în cadrul „UnderAct - Program de Rezidențe Artistice”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă, destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile neguvernamentale din Municipiul Iași.

Klaus Obermaier este regizor, coregraf, artist vizual, compozitor și profesor la Universitatea IUAV din Veneția, unde predă cursuri de regie şi new media. De asemenea, în calitate de specialist, susține cursuri și conferințe la o serie de instituții de învățământ de prestigiu, cum ar fi Universitatea Webster din Viena și Accademia Nazionale di Danza din Roma. În anul 2013, începe să predea și în România cursuri de arte interactive și performance, la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Klaus Obermaier activează, de mai bine de două decenii, în domeniul artelor performative, new media, teatru, dans și muzică. Creația sa se remarcă prin viziunea artistică radicală și prin inovațiile tehnice propuse, bucurându-se de o largă apreciere din partea criticii și a publicului. Modalitățile sale inedite de lucru îmbină limbajele mediatice cu spectacolul în timp real, desființând astfel limitele clare dintre realitate și lumea virtuală, dintre corp și imagine.

Performance-urile şi proiectele sale inter-media sunt prezentate în festivaluri şi teatre importante din Europa, Asia, America de Nord şi de Sud şi Australia. Colaborează cu dansatori renumiți precum Chris Haring, Robert Tannion din cadrul unor companii precum Nederlands Dans Theater, DV8, S.O.A.P. Dance Theatre Frankfurt, și a compus pentru Kronos Quartet, German Chamber Philharmonics, Art Ensemble of Chicago, Balanescu Quartet, condus de cunoscutul musician de origine română Alexander Bălănescu. Din 2006, este membru al juriului Competiției Internaționale de Coregrafie „No Ballet”, organizată în Ludwigshafen/Rhein, Germania. http://www.exile.at/ 

„Interactive Environments” este un workshop practic, care include și noțiuni teoretice, se desfășoară pe o durată de 3 zile și se adresează studenților și absolvenților din domeniile:arte vizuale (foto-video, design); artele spectacolului (regie, actorie, coregrafie); arhitectură. Pentru participanții activi sunt 6 locuri disponibile. Aceștia trebuie să aibă obligatoriu un laptop propriu și să vorbească limba engleză. Pentru cei care doresc doar să asiste la workshop, accesul este nelimitat. Participarea este gratuită.

Înscrierea participanților activi se va face în baza unei motivații, care va conține numele, prenumele, domeniul de activitate, disponibilitatea de timp și max 15 rânduri în care să se specifice cât mai concis motivația participării la acest workshop. Documentul se va trimite pe adresa companiafapt@yahoo.com, până la data de 5 decembrie 2016. Selecția se va face în funcție de motivația și timpul disponibil.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri