anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Work&Travel: 128 de studenţi de la Universitatea Agronomică muncesc în vacanţă în SUA

GALERIE
Work&Travel
 • Work&Travel
- +

128 de studenţi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi (USAMV) au plecat în această vară la muncă în Statele Unite ale Americii prin Programul Work&Travel. 

Tinerii vor lucra până la sfârşitul lunii septembrie la firme de profil sau în domenii conexe, USAMV având de mai bine de opt ani un parteneriat cu companii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul recrutării şi plasării studenţilor în perioada de vara la diferite firme din America şi nu numai. Contractele de muncă sunt încheiate până la finalul lunii septembrie, însă studenţii mai au încă o lună de viză în care pot vizita diferite locuri din SUA.

„Ne bucură aceste parteneriate deoarece reprezintă adevărate oportunităţi pentru studenţii noştri, care îşi desfăşoară activităţile contra unor servicii plătite în companii din America. Cei mai mulţi dintre ei lucrează în domeniul serviciilor hoteliere, supermarket-uri, zone de agreement, dar şi în ferme foarte bine tehnologizate. Aceste servicii se pliază foarte bine pe pregătirea profesională a studenţilor de la specializările Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, Protecţia consumatorului şi a mediului, Controlul şi expertiza produselor alimentare, Peisagistică, Horticultură. Pe baza unui parteneriat pe care îl avem cu Societatea Americană de Horticultură am creat oportunitatea ca foşti şi proaspeţi absolvenţi de horticultură să poată profesa sau să îşi consolideze cunoştinţele prin studii postuniversitare, masterat, doctorat în acest domeniu. Lunar primim toate ofertele pentru locurile de muncă care sunt disponibile în acel moment, iar condiţia este ca limba engleză sã fie cunoscută cel puţin la nivel mediu şi să aibă cunoştinţe profesionale adecvate“, a precizat conf.dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţi sociale. La cei 128 studenţi plecaţi în America se numără şi 37 studenţi beneficiari ai programului ERASMUS, studenţi care sunt plecaţi la studii sau practică în Italia, Spania, Polonia, Germania, Franţa sau Turcia.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.