anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Yellen: Stabilirea plafoanelor de preţ pentru produsele petroliere rafinate din Rusia este complicată

GALERIE
Yellen
 • Yellen
- +

Ţările occidentale lucrează la structurarea plafoanelor de preţ pentru produsele petroliere rafinate ruseşti, pentru a asigura fluxul continuu de motorină rusească, dar pieţele sunt complicate şi există probabilitatea ca lucrurile să nu meargă conform planului, a declarat secretarul Trezoreriei americane, Janet Yellen, transmite Reuters.

Ţările Grupului celor Şapte şi Australia au implementat un plafon de preţ pentru petrolul rusesc pe 5 decembrie, interzicând utilizarea asigurărilor maritime, finanţelor şi a altor servicii furnizate de Occident pentru mărfurile cu preţuri de peste 60 de dolari pe baril.

Aceştia finalizează acum două plafoane separate de preţ pentru produsele petroliere rafinate ruseşti, cum ar fi motorina şi păcura, care urmează să intre în vigoare pe 5 februarie, împreună cu interzicerea importurilor de motorină de către Uniunea Europeană, a declarat Yellen reporterilor din Dakar, Senegal.

Unul va acoperi produsele de mare valoare vândute de obicei cu un preţ mai mare decât al ţiţeiului, în timp ce altul se va aplica produselor cu valoare scăzută, cum ar fi păcura, a spus ea reporterilor în timpul unei deplasări în Africa.

Yellen a spus că stabilirea noilor plafoane de preţ s-a dovedit ”mai complicată” decât pentru ţiţei, având în vedere gama de produse rafinate diferite şi structurile de preţ şi importanţa asigurării aprovizionării continue cu motorină rusească pe piaţă.

”Este mai complicat, dar ne-am străduit din greu să ne dăm seama cum să atingem aceleaşi obiective. Ştiţi, există întotdeauna potenţialul ca lucrurile să nu meargă conform planului, dar am studiat aceste pieţe cu mare atenţie şi credem că vom ieşi cu un set de limite care vor realiza aceleaşi lucruri pe care le-am realizat cu petrolul”, a spus ea, adăugând că ajustările ar putea fi făcute în timp.

Deşi primul plafon al preţului petrolului a intrat în vigoare abia pe 5 decembrie, s-a dovedit a avea succes până acum, a spus Yellen, invocând o scădere a preţului pe care Rusia îl obţine pentru ţiţei.

”Ei şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la venituri şi nu am văzut niciun semn că Rusia reţine petrolul de pe piaţă”, a spus ea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.