Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

YouTube interzice dezinformarea referitoare la vaccinurile pentru noul coronavirus

GALERIE
YouTube
  • YouTube
- +

YouTube, parte a grupului Alphabet, a anunţat miercuri că va elimina video-urile care conţin dezinformări legate de vaccinurile pentru Covid-19, extinzând regulile existente referitoare la teoriile false şi conspiraţiile legate de pandemie, transmite Reuters.

Platforma de video-uri a arătat că va interzice orice fel de conţinut privind vaccinurile pentru Covid-19 care contrazic consensul autorităţilor locale din domeniul sănătăţii sau al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Potrivit unei postări pe blog, YouTube va elimina şi afirmaţiile că vaccinul va omorî oameni sau că va provoca infertilitate, sau că vor fi implantate microcipuri în oamenii care vor fi vaccinaţi.

Un purtător de cuvânt al YouTube a spus că discuţiile generale legate de ”îngrijorări cu caracter general” referitoare la vaccin vor rămâne pe platformă. YouTube a informat că deja elimină conţinut care contestă existenţa sau transmiterea Covid-19, promovează metode de tratament nedovedite medical, care descurajează oamenii că solicite ajutor medical sau care contestă în mod explicit recomandările autorităţilor din domeniul sănătăţii privind auto-izolarea sau distanţarea socială.

Teoriile conspiraţiei şi dezinformarea despre vaccinurile pentru noul coronavirus au proliferat pe reţelele de socializare în timpul pandemiei, inclusiv prin intermediul unor personalităţi anti-vaccin de pe YouTube şi prin videoclipuri virale distribuite pe mai multe platforme. Deşi medicii şi cercetătorii lucrează la diferite tratamente, vaccinurile se află în centrul luptei pe termen lung pentru oprirea noului coronavirus, care a ucis mai mult de un milion de oameni, a infectat peste 38 de milioane şi a paralizat economia globală.

În postarea sa de pe blog, YouTube a spus că de la începutul lunii februarie a eliminat peste 200.000 de videoclipuri legate de informaţii periculoase sau înşelătoare referitoare la Covid-19. Andy Pattison, manager de soluţii digitale la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat pentru Reuters că reprezentanţi ai OMS se întâlnesc săptămânal cu echipa de politici de la YouTube pentru a discuta tendinţele de conţinut şi videoclipurile potenţial problematice. Pattison a declarat că OMS a fost încurajată de anunţul YouTube privind măsurile împotriva dezinformărilor legate de vaccinul împotriva coronavirusului.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri