Zădărnicirea combaterii bolilor sau omor cu premeditare? (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Advertorial

Zădărnicirea combaterii bolilor sau omor cu premeditare? (P)

GALERIE
vasile citea dep unu
  • vasile citea dep unu
- +

Aceasta ar trebui să fie întrebarea care să pună pe jar instituţiile competente atât material, cât şi teritorial. Da, situaţia Spitalului Mobil de la Leţcani este una de neînţeles în contextul în care, zi de zi, Centrul Judeţean pentru Comunicare medicală Covid 19 Iaşi ne arată proporţiile dezastrului şi nu exagerez când spun dezastru.

Deşi la nivel judeţean, din cei aproape un milion de locuitori doar 230.294 au fost imunizaţi cu schema completă, deşi în ultimele 24 de ore raportate la data de 12 octombrie 2021 în judeţul Iaşi s-au mai îmbolnăvit 757 de români din cei efectiv testaţi, fără să mai adăugăm asimptomaticii sau cei cu forme uşoare care sunt trataţi pentru simptomatologie de răceala obişnuită, deşi municipiul Iaşi a ajuns la o rată de incidenţă de 10.06 cazuri la 1000 de locuitori şi deşi cozile de ambulanţe de la unităţile de tratare a Covid 19 sunt deja de notorietate, blestemul a ceea ce s-a numit Guvernul Cîţu încă mai bântuie la Iaşi.

Spitalul mobil de la Leţcani, singurul spital ROL 3 NATO din ţară care ar putea să pună la dispoziţia celor care luptă cu boala şi decesele provocate de boală un număr de 256 de paturi din care 103 de terapie intensivă, abia a fost deschis cu primirea a 10 pacienţi.

Cele 30 de neconformităţi s-au dovedit a fi doar o diversiune vânturată prin presa aservită celor două “Palate” pentru ca, în final, să mai rămână de rezolvat doar 2 neconformităţi reale, fără să se aducă aminte despre vreo deficienţă la instalaţia de producere sau stocare a oxigenului.

Cum nu mai era alt motiv de inventat pentru a pune beţe în roată deschiderii acestui spital, cu conducere militară sau nu, iată că diversiunea a îmbracat elementele constitutive ale unei infractiuni şi, stupoare: spitalul nu poate primi mai mulţi pacienţi pentru că lipseşte un stocator de oxigen. Serios?

Acest stocator nu lipsea în toamna şi iarna anului 2020 când la acest spital au fost trataţi peste 1000 de pacienţi, fără ca vreunul sa aibă degerături în saloane din cauza frigului, aşa cum au apărut tot felul de diversiuni, moştenite din alte timpuri, pe la canalele de comunicare aservite!

Dacă tot s-a adus în discuţie problema oxigenului şi a lipsei unui stocator, trebuie precizat faptul că, la acest spital, staţiile de oxigen erau conectate la 3 surse de oxigen diferite, spitalul deţinând şi 4 fabrici de oxigen autorizate ISCIR, un stocator de 10.000 litri şi o baterie cu 12 butelii de oxigen, toate funcţionale în momentul închiderii spitalului şi fără să se menţioneze vreo neconformitate, nici măcar una de tipul celor propagandistice false.

Nu, motivul real pentru care acest spital nu îşi îndeplineşte rolul, acela de a salva vieţi şi de a vindeca oameni este că această unitate medicală a fost realizată de administraţia PSD, fapt pentru care puterea de dreapta consideră că pierderile de vieţi omeneşti sunt preferabile recunoaşterii lucrurilor bune făcute de adversarii politici.

Da, stăm şi ne întrebăm oare când vom citi într-un rechizitoriu fraza: “A fost nevoie să moară oameni pentru ca spitalul din Leţcani să poată primi, din nou, pacienţi iar cei vinovaţi să fie traşi la răspundere penală”.

Situaţia din ţară şi din judeţ impune urgenţa deschiderii complete a acestui spital, cât şi urgenţa începerii urmăririi penale împotriva tuturor celor care, prin gestul lor criminal, s-au opus dreptului pacienţilor de a fi trataţi şi vindecaţi.


Vasile CÎTEA

Deputat de Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

România, în toamna lui 2021. Bunăstare şi focuri de artificii

Cosmin PAȘCA

România, în toamna lui 2021. Bunăstare şi focuri de artificii

Vedeţi vreo deosebire majoră între România lui Dragnea din februarie 2017 şi cea a lui Cîţu din octombrie 2021? Există una. Numerele care diferă de la o zi la alta. Atunci numărătoarea a început de la 13, din unu-n unu, azi creşterea e alandala, 282, 385, 442, 561...

Filmuletul zilei

opinii

#Şocante

George ŢURCĂNAŞU

#Şocante

Astăzi mi-am propus să federez câteva informaţii pe care le-am citit în media clasică, dar şi pe platformele de socializare în ultima vreme. Ce au în comun aceste informaţii? Faptul că sunt şocante.

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

pulspulspuls

Veselie şi emoţie la partidoiul ieşean. Iată cauza!

Veselie şi emoţie la partidoiul ieşean. Iată cauza!

Prin partidoiul ieşean cică e mare fojgăială de vreo două zile, iar nea Măricel se simte iar pe cai mari, după ce de la Bucureşti, prin gura aurită a lui nea Paul Stănescu, secretarul general, ar fi venit ordine noi pe unitate. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.