Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Zâmbind în ploaie

GALERIE
cretu-bole-petrolul-csmscristea-bucurie-gol marcat-ploiesti
  • cretu-bole-petrolul-csms
  • cristea-bucurie-gol marcat-ploiesti
- +

 

Petrolul Ploieşti – CSMS Iaşi 1-2 (0-2), în etapa a II-a a play-out-ului Ligii I de fotbal n CSMS a făcut un prim act foarte bun, Cristea, cu un gol şi o pasă de gol fiind în prim-plan. Gazdele au taxat relaxarea oaspeţilor din startul actului secund, însă Iaşul s-a trezit şi s-a impus pe merit

 
 
Petrolul: Cobrea – Mişelăricu, Prestia, Inez (’46 - Benga), Begeorgi – Bucşa – Stana, Ziani (’46 - Gavrilă), Zoubir, Mareş – Paolucci (’46 -  Pacar). Antrenor: Constantin. Schumacher.
CSMS: Grahovac – Mihalache, Ciucă, Frăsinescu – Creţu - Voicu, Böle (‘90^4 Onduku), V. Gheorghe (’46 Enescu), Ţigănaşu – Cristea (’81 Llullaku), Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Stana (’39), Begeorgi (’50) - Frăsinescu (’16).
Arbitri: Ovidiu Haţegan; Oct. Şovre, Seb. Gheorghe.
 
0-1, min. 8: Cristea se descurcă între trei ploieşteni, aşteaptă urcarea lui Böle în flancul drept, îi pasează ideal maghiarului, care, rămas singur cu portarul, preia cu dreptul şi înscrie cu stângul, sub bară;
0-2, min. 28: Creţu îl angajează pe Cristea, atacantul ieşean îl driblează pe Cobrea şi înscrie din unghi, din lateral dreapta, în ciuda încercărilor lui Stana şi Mişelăricu de a a respinge de pe linia porţii;
1-2, min. 47: Begeorgi a şutat de la 30 de metri, uşor lateral stânga, în diagonală, mingea a muşcat gazonul în faţa lui Grahovac, care plonjase, şi a intrat în plasă.
 
CSMS a arătat în prima repriză a meciului de aseară că a trecut peste duşul rece suferit în startul play-out-ului, când a pierdut acasă contra CFR Cluj. Ieşenii au luat tare lanterna Ligii I şi, după ce “capul” lui Creţu l-a lovit pe Zoubir (‘5), au deschis scorul, la capătul unei faze finisată la milimetru de Cristea şi finalizată de Böle. Într-o excelentă dispoziţie de joc, Cristea a schimbat apoi registrul, trecând de la serviciu la finalizare. În minutul 24 atacantul l-a luat pe Prestia în spate, a sprintat, a şutat, însă Cobrea a avut un reflex excelent şi a parat cu piciorul. Portarul Petrolului nu a mai avut însă ce face peste patru minute, când Cristea a găsit drumul spre gol. O repriză aproape perfectă pentru ieşeni putea să se încheie cu o reuşită de kinogramă, “foarfeca” lui Golubovic de la 20 de metri, din minutul 45, fiind parată de Cobrea.
După odihnă, Iaşul a fost la un pas de a risipi în doar cinci minute toată munca de o repriză. Neînvăţând nimic din precedentul meci disputat în deplasare, cu FC Steaua, când a luat gol după opt secunde, trupa lui Napoli a intrat relaxată şi în actul secund al disputei de la Ploieşti. Cu trei (!) jucători noi în distribuţie, Schumacher epuizându-şi schimbările la pauză, gazdele, care-şi jucau una din ultimele şanse de evitare a retrogradării, au profitat imediat: Begeorgi, care-şi încercase şansa şi în minutul 37, când a trimis “peste”, a profitat de o neatenţie a lui Grahovac şi a marcat, iar Gavrilă a fost la un pas de a egala în minutul 49, când şutul său, deviat de portarul Iaşului, a lovit bara. Iaşul s-a dezmeticit treptat, a echilibrat jocul şi a conservat rezultatul după un act în care nici nu a avut vreo ocazie, dar nici nu a mai permis adversarului să-şi creeze vreo oportunitate imporantă de a înscrie.  Trăgând linie, succes meritat şi important al CSMS, care revine în fruntea play-out-ului.
 
Prunea, foc şi pară în final
^ Înainte de meci s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostei mare atlete Iolanda Balaş, decedată ieri, la 79 de ani. ^ Partida a fost condusă de brigada din România care va oficia la Campionatul European din acest an. ^ Terenul a fost ud, iar vremea a fost urâtă, cu ploaie intensă. ^ În minutul 17, Zoubir a şutat din lateral stânga, Grahovac a respins în faţă, iar Mareş a înscris. Golul a fost anulat la semnalizarea asistentului Sebastian Gheorghe, care a apreciat că ploieşteanul era în ofsaid în momentul în care Zoubir a tras la poartă. Reluările TV par a-i da dreptate arbitrului, faza fiind la limită. ^ În minutul 45^1, Stana a căzut uşor după un duel cu Ţigănaşu, iar Haţegan nu a acordat penalty, decizia fiind corectă. ^ Deşi a arătat trei minute de prelungire, Haţegan a prelungit actul secund cu 5 minute! ^ Pe banca oaspeţilor au mai stat Caparco, Bădic, Piccioni şi Viveiros.^ Fanii gazdelor au cerut cu insistenţă demisia antrenorului Schumacher sub bagheta căruia Petrolul a pierdut toate cele cinci partide disputate în acest an, Petrolul ajungând la a noua înfrângere consecutivă. ^ Cu trei pase decisive şi două goluri în cinci meciuri la Iaşi, Andrei Cristea nu a vrut să comenteze întrebarea legată de o eventuală convocare la echipa naţională. “Eu îmi fac datoria pentru echipa mea” a spus fotbalistul revenit în Copou în această iarnă. ^ Florin Prunea, a fost vehement la finalul meciului. “Terenul de la Iaşi a fost făcut praf, se vorbeşte în ultima perioadă numai despre rugby în cercurile înalte ale oraşului. Trebuie să avem o discuţie clară, să vedem dacă se mai doreşte fotbal din vară. Chiar dacă nu sunt din Iaşi, mulţi din această echipă au demonstrat că sunt mai ieşeni decât ieşenii!” a spus preşedintele executiv al CSMS, care a criticat şi sistemul competiţional: “În orice ţară din lume, cu 41 de puncte, atât cât am obţinut până acum, eram salvaţi. Cu sistemul ăsta competiţional falimentar, care alungă lumea de pe stadioane şi fură din munca jucătorilor şi antrenorilor, trebuie să ne dăm coate în gură cu echipe care au câteva puncte ca să ne salvăm”.
 
Declaraţiile tehnicienilor
 
Constantin Schumacher: “Am făcut o repriză secundă bună, în care Poli Iaşi nu a ajuns la poartă, însă nu am reuşit să egalăm. Cred că am avut şi un gol valabil, care a fost anulat şi am pierdut. Fiind contestat, mă voi gândi două zile pentru a lua cea mai bună decizie pentru Petrolul Ploieşti. S-ar putea să renunţ, îmi asum responsabilitatea pentru rezultate. Nu am luat niciun punct în cinci meciuri, e normal ca lumea, care a fost obişnuită ca echipa să se bată pentru titlu, să fie nemulţumită”.
Nicolo Napoli: “Am făcut o primă repriză foarte bună şi am înscris de două ori. Am luat apoi gol repede, am avut ceva frică să fim egalaţi, însă ne-am revenit şi am câştigat meritat. Sunt mulţumit de rezultat, de cum au jucat băieţii. Mă bucur că au înţeles că trebuie să uităm de play-off şi că jucăm în play-out, un campionat foarte greu, în care se va lupta pentru retrogradare până la ultimul meci”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri