Zămosteanu face un complex de loisir în Şorogari
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 06.12.2020

Zămosteanu face un complex de loisir în Şorogari

GALERIE
centru loisir
  • centru loisir
- +

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu pregăteşte noi investiţii imobiliare. El are în derulare numeroase proiecte, în aproape toate zonele importante ale Iaşului, şi încă două au fost adăugate pe listă. Primăria a publicat zilele trecute proiectele de hotărâre privind aprobarea planurilor urbanistice zonale.  

Unul dintre proiecte este în Şorogari, iar celălalt în Nicolina. Proiectele vor fi implementate de două firme ale omului de afaceri.

Centru de loisir şi spaţii de cazare în Şorogari

Primul proiect face referire la construirea unui complex în Şorogari, la circa doi kilometri de amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe (spre Popricani). Investitorul are la dispoziţie o suprafaţă generoasă de teren (1,5 ha) pe care a achiziţionat-o prin intermediul firmei SC Servrom SRL în luna mai 2017. Primăria a stabilit că în zona de construire să fie ridicate preponderent imobile cu funcţiuni turistice sau sportive. Proiectul lui Zămosteanu prevede amenajarea unui centru de loisir şi sport în spaţii acoperite şi descoperite, restaurant, spaţii administrative, comerţ şi cazare.

Regimul de înălţime a fost stabilit la şase etaje (maximum 28 metri, cu un procent de ocupare al terenului de 60%. Terenul lui Zămosteanu se învecinează cu proprietăţi publice, în special păduri. Suprafaţa are deschidere la bd. C.A.Rosetti, fiind am­plasată în apropiere de limita administrativă dintre municipiul Iaşi şi Popricani. Între amplasamentul lui Zămosteanu şi limita administrativă se află un teren aflat în proprietatea municipiului Iaşi, unde Primăria şi-a arătat intenţia de a amenaja un parc industrial („Iaşi Inteligent City“).

Extrasele PUZ publicate de municipalitate în ceea ce priveşte proiectul Servrom nu sunt concludente în ceea ce priveşte numărul de clădiri pe care investitorul vrea să le construiască. Firma Servrom SRL a avut anul trecut un profit de aproape 50.000 lei, la venituri de aproape un milion de lei. Prin intermediul acestei societăţi, Zămos­teanu derulează afaceri ce ţin de activităţile ale centrelor de fitness.

Bloc de 10 etaje în Nicolina

Un alt proiect al omului de afaceri vizează construirea unui bloc de 10 etaje pe str. Sălciilor nr. 40. Investiţia este derulată prin firma SC M.Chim SRL. Potrivit planului urbanistic, dezvoltatorul are la dispoziţie o suprafaţă de 1.512 mp, teren achiziţionat în luna mai 2017, a doua zi după ce a cumpărat, prin firma Servrom, amplasamentul din Şorogari. Blocul de locuinţe ar urma să aibă o înălţime maximă de 35 metri, în timp ce procentul de ocupare al terenului va ajunge la 50%.

În zona de construire se află în special imobile cu patru etaje sau cu un regim mic de înălţime (un etaj şi mansardă sau parter). Din proiectul de PUZ reiese că, lipit de blocul de 10 etaje, va fi amenajat şi un corp de clădire cu patru etaje. Înainte de construirea clădirilor, dezvoltatorul trebuie să dezafecteze unele imobile existente. Ambele proiecte trebuie aprobate în Consiliul Local pentru ca, ulterior, să fie emisă autorizaţia de construire.
 
  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

Declarație vot

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.