anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Zămosteanu revine în forţă. Ridică un nou turn lângă facultăţile de la Politehnică

Imobilul va avea 11 etaje şi 120 de apartamente.

GALERIE
bloc_turn_zamosteanuBloc_zamaosteanu1
 • bloc_turn_zamosteanu
 • Bloc_zamaosteanu1
- +

Un nou bloc turn va fi construit în zona din spatele facultăţilor tehnice. Investiţia aparţine firmei M.Chim, patronată de omul de afaceri Cristin Zămosteanu. În vecinătate, societatea a ridicat deja blocuri cu 8 şi 12 etaje. 

„Propunerea făcută se înscrie în dezvoltarea urbanistică a întregii zone având în vedere că documentaţia are ca scop reglementarea urbanistică a terenului studiat în vederea amplasării unui corp de clădire care să completeze ansamblul realizat deja, format din locuinţe colective mari”, se precizează în proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care va fi dezbătut public la Primărie în data de 28 iulie. În document se arată că vor fi amenajate 120 de apartamente, iar imobilul va avea, la parter, spaţii comerciale. Parcările vor fi atât în subteran, cât şi la nivelul solului, iar numărul lor va fi stabilit la faza întocmirii documentaţiei tehnice pentru obţinerea autorizaţiei de construire.

Regimul de înălţime propus este cu două niveluri în subsol, parter şi 11 etaje, la o înălţime maximă de 38 metri

Regimul de înălţime propus este cu două niveluri în subsol, parter şi 11 etaje, la o înălţime maximă de 38 metri. „Pe terenul direct învecinat este în curs de elaborare şi aprobare o documentaţie PUZ pentru locuinţe colective cu regim de înălţime unul sau trei niveluri în subteran, parter şi 10 etaje”, se precizează în PUZ intenţiile viitoare ale M.Chim. Terenul care va face obiectul dezbaterii din 28 iulie are o suprafaţă de peste 2.200 mp, iar celălalt teren, pentru care este în elaborare PUZ-ul, are o suprafaţă similară. Ambele terenuri se află între str. Prof. Dr. D. Mangeron (fosta Melodiei) şi o cale de acces care face legătura cu str. Zimbrului şi, respectiv, str. George Emil Palade. „Terenul face parte dintr-o zonă mai amplă dezvoltată de beneficiar în etape diferite, fiind reglementată succesiv prin documentaţii de urbanism. Zona a suferit o evoluţie rapidă, în ultimii 10 ani, reprezentând un interes pentru dezvoltarea funcţiunilor de tip rezidenţial cu regim mare de înălţime, dar şi a serviciilor aferente”, se arată în PUZ. În zonă au fost construite blocuri cu 11 şi 12 etaje, iar în execuţie se află imobile cu până la 8 etaje (la str. George Emil Palade).

Vor fi amenajate 120 de apartamente, iar imobilul va avea, la parter, spaţii comerciale

Un alt proiect în pregătire al M.Chim pentru această zonă vizează realizarea unei parcări (două niveluri în subsol şi parter) pe amplasamentul unei actuale plăci betonate care are acces direct la str. Adunaţi. „Accesul pietonal şi auto la amplasament se realizează din str. Zimbrului care are un carosabil cu lăţime variabilă, minim 6 m, îmbrăcăminte din asfalt, cu trotuar pietonal pe ambele laturi. Din zona amplasamentului, prin drumuri de acces, se face legătura zonei Podu Roş cu Tudor Vladimirescu, dar şi cu străzile Smârdan, Sf. Lazăr şi bld. Prof. Dr. Doc. Dimitrie Mangeron”, este fragmentul din PUZ care detaliază reglementarea circulaţiei. Cristin Zămosteanu este unul dintre cei mai cunoscuţi investitori imobiliari. Firma deţinută de acesta a dat în folosinţă numeroase apartamente în Păcurari, Centru, Nicolina sau Tătăraşi şi are în diverse etape de implementare proiecte în Dacia (blocuri cu 16 etaje), Rosetti, Centru şi Ciurchi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.