anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 15.07.2020

Zămosteanu vrea să ridice blocuri turn de 16 etaje pe patru hectare din Dacia

GALERIE
blocuri
  • blocuri
- +

În PUZ se arată că vor fi între 9 şi 14 tronsoane de bloc, fiecare cu câte 16 etaje şi un imobil cu 5 etaje.

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu a iniţiat unul dintre cele mari proiecte imobiliare din ultimii ani la Iaşi. Prin intermediul firmei M.Chim, investitorul propune Primăriei un ansamblu rezidenţial cu un regim de înălţime de până la 16 etaje.

Societatea are în proprietate aproape 4 hectare în Dacia, în zona Comat - Piaţa Da­cia. Amplasamentul are deschidere la mai multe străzi: Serg. Grigore Ioan, Lupiţei şi Tabacului. În planşa urbanistică, parte din proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) publicat ieri de Primărie, figurează între 9 şi 14 tronsoane de bloc, fiecare cu câte 16 etaje şi un imobil cu 5 etaje.

Cititi si: Topul celor mai înalte clădiri din Iaşi: un bloc de la periferie va bate mari turnuri din Centru

„Prin analiza condiţiilor de realizare a dezvoltării propuse şi a factorilor care pot determina oportunitatea unei asemenea investiţii, se constată funcţionalitatea acesteia atât din punct de vedere urbanistic, cât şi din punct de vedere economic şi tehnic. Astfel, proiectul propus prezintă o bună accesibilitate în zonă, dată de poziţionare, de lipsa incompatibilităţii funcţionale în raport cu vecinătăţile şi inexistenţa factorilor de risc, factori care constituie argumentele principale pentru stabilirea favorabilă a oportuni­tăţii proiectului“, se arată în pro­iectul de PUZ.

În ceea ce priveşte parcările, în proiect se precizează că acestea vor fi realizate la subsol, iar la nivelul terenului vor fi amenajate doar locuri pentru vizitatori. În PUZ nu este invocat un număr exact al acestora.

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu este unul dintre cei mai cunoscuţi investitori imobiliari care au început să dezvolte proiecte în timpul crizei economice de acum peste 10 ani.

Între timp, a construit blocuri în mai multe zone din oraş, iar proiectul din Dacia se numără printre cele mai mari investiţii în acest sens. În ultimii 10 ani, profitul cumulat al firmei M. Chim a ajuns la peste 20 milioane lei. Proiectul de PUZ publicat ieri va fi dezbătut public la Primărie pe 15 iulie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri în Europa

Lucian DÎRDALA

Alegeri în Europa

În ultimele săptămâni am avut ocazia să ne reacomodăm cu procesele electorale, în câteva state-membre ale Uniunii Europene. Este vorba de cel de-al doilea tur al alegerilor locale din Franţa, scrutinul parlamentar din Croaţia, turul decisiv de la prezidenţialele poloneze şi, în fine, votul pentru legislativele regionale din Galicia şi Ţara Bascilor (Spania).

Filmuletul zilei

opinii

Cultura de supermarket

Florin CÎNTIC

Cultura de supermarket

Tsunamiul de RIP1-uri care a invadat Facebookul odată cu trecerea în veşnicie a talentatului şi prolificului compozitor de muzică de film, Ennio Morricone, mi-a readus în minte graniţa fragilă care separă arta autentică de entertainment.

Instant (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Instant (II)

Pe fereastră aud slujba de la biserică. Preotul se roagă pentru poporul român. Foarte bine. Dar se roagă separat şi pentru „conducătorii noştri”, pentru „mai marii oraşelor şi satelor”. Oare de ce? Înţeleg, aşa e protocolul. Dar protocolul e prost, de urzeală bizantină.

Precariatul

Ioan MILICĂ

Precariatul

Din categoria cuvintelor aflate în uz fără a fi prinse în dicţionarele limbii române actuale, vă  invit să ne oprim asupra unui neologism plastic şi sugestiv pentru vremurile în care trăim: precariat. 

pulspulspuls

Vă mai amintiţi ce spunea nea Drac Nea despre Peni Hill şi SIE? Iaca un mic şpil!

Vă mai amintiţi ce spunea nea Drac Nea despre Peni Hill şi SIE? Iaca un mic şpil!

Caricatura zilei

Prelungire

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.