Zămosteanu vrea să ridice blocuri turn de 16 etaje pe patru hectare din Dacia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Zămosteanu vrea să ridice blocuri turn de 16 etaje pe patru hectare din Dacia

GALERIE
blocuri
  • blocuri
- +

În PUZ se arată că vor fi între 9 şi 14 tronsoane de bloc, fiecare cu câte 16 etaje şi un imobil cu 5 etaje.

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu a iniţiat unul dintre cele mari proiecte imobiliare din ultimii ani la Iaşi. Prin intermediul firmei M.Chim, investitorul propune Primăriei un ansamblu rezidenţial cu un regim de înălţime de până la 16 etaje.

Societatea are în proprietate aproape 4 hectare în Dacia, în zona Comat - Piaţa Da­cia. Amplasamentul are deschidere la mai multe străzi: Serg. Grigore Ioan, Lupiţei şi Tabacului. În planşa urbanistică, parte din proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) publicat ieri de Primărie, figurează între 9 şi 14 tronsoane de bloc, fiecare cu câte 16 etaje şi un imobil cu 5 etaje.

Cititi si: Topul celor mai înalte clădiri din Iaşi: un bloc de la periferie va bate mari turnuri din Centru

„Prin analiza condiţiilor de realizare a dezvoltării propuse şi a factorilor care pot determina oportunitatea unei asemenea investiţii, se constată funcţionalitatea acesteia atât din punct de vedere urbanistic, cât şi din punct de vedere economic şi tehnic. Astfel, proiectul propus prezintă o bună accesibilitate în zonă, dată de poziţionare, de lipsa incompatibilităţii funcţionale în raport cu vecinătăţile şi inexistenţa factorilor de risc, factori care constituie argumentele principale pentru stabilirea favorabilă a oportuni­tăţii proiectului“, se arată în pro­iectul de PUZ.

În ceea ce priveşte parcările, în proiect se precizează că acestea vor fi realizate la subsol, iar la nivelul terenului vor fi amenajate doar locuri pentru vizitatori. În PUZ nu este invocat un număr exact al acestora.

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu este unul dintre cei mai cunoscuţi investitori imobiliari care au început să dezvolte proiecte în timpul crizei economice de acum peste 10 ani.

Între timp, a construit blocuri în mai multe zone din oraş, iar proiectul din Dacia se numără printre cele mai mari investiţii în acest sens. În ultimii 10 ani, profitul cumulat al firmei M. Chim a ajuns la peste 20 milioane lei. Proiectul de PUZ publicat ieri va fi dezbătut public la Primărie pe 15 iulie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.