anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Zăngănit de cătuşe, ameninţări şi mesaje obscene la vârful CFR

GALERIE
relu fenechiu400
 • relu fenechiu400
- +

Trei persoane cu funcţii de conducere în cadrul CFR sunt implicate într-o telenovelă cu iz penal la Iaşi. Un şef de serviciu a fost reţinut de poliţişti fiind acuzat de şantaj, însă eliberat ieri după-amiază de procurori din lipsă de probe. Oamenii legii susţin că Virgil Tcaciuc ar fi trimis mai multe mesaje de ameninţare către alţi doi colegi de ai săi, superiori în organigrama companiei, pentru a-i determina să renunţe la funcţii. Unul dintre cei vizaţi de aceste mesaje este Sorin Trandafirescu, şef în structura centrală a CFR şi consilier local la Iaşi. A doua persoană este Monica Maria Mihăileanu. Scandalul reţinerii lui Tcaciuc a stârnit şi reacţia ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, nemulţumit că presa i-a asociat numele cu cel reţinut.

Scandal cu iz de telenovelă în sânul Companiei Naţionale CFR. Virgil Tca­ciuc, director adjunct al unui serviciu din CFR, care se ocupă de achiziţii, autorizări şi exproprieri de terenuri pentru cauză de utilitate publică a fost reţinut luni seara de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale (BIC) din Iaşi. El a fost acuzat de şantaj. Oamenii legii din Iaşi au efectuat luni două percheziţii la Bucureşti, înainte de a-l lua pe Tcaciuc şi a-l duce la Iaşi. A fost percheziţionat atât biroul acestuia din cadrul CFR, cât şi lo­cuinţa personală. Potrivit unor surse judiciare, ar fi fost ridicată de la biroul acestuia o cartelă telefonică de pe care Tcaciuc este acuzat că ar fi trimis mesaje de ameninţare faţă de colegii săi.

Scrisori cu caracter obscen

Povestea finalizată în arest pentru Tca­ciuc a început după ce Sorin Tran­dafirescu, director general adjunct în cadrul Sectorului de Proiecte Europene al CFR, precum şi Monica Maria Mihăilescu, şefă la Direcţia de Licitaţii şi Con­tracte din aceeaşi companie, au depus o sesizare către poliţiştii ieşeni în care îl acuzau pe colegul lor că îi ameninţă prin scrisori şi mesaje telefonice, în scopul de a-i determina să renunţe la funcţiile pu­blice ocupate.
„Persoanele au reclamat faptul că, în perioada octombrie 2012 - februarie 2013, au primit pe telefoanele mobile mai multe mesaje text prin care au fost ameninţate cu darea în vileag a unor fapte imaginare compromiţătoare“, au precizat ieri, reprezentanţii Inspectora­tului de Poliţie Iaşi.
Potrivit unor surse, cele mai multe me­saje transmise către Sorin Tranda­fi­rescu şi Maria Monica Mihăilescu erau piperate de cuvinte triviale. De asemenea, soţul şefei din cadrul CFR ar fi primit şi el o scrisoare prin care i se sugera să o sfătuiască pe Mihăilescu să îşi dea demisia. Semnatarul ameninţa că dacă nu va renunţa la funcţie va dezvălui o presupusă relaţie pe care femeia ar fi avut-o cu Sorin Trandafirescu. Procurorii au concluzionat că nu sunt îndeajuns de multe probe care să demonstreze că semnatarul acelei scrisori ar fi Virgil Tcaciuc.

Cercetat în stare de libertate

Ieri, în jurul prânzului, Virgil Tcaciuc a fost dus în cătuşe şi audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Poliţiştii care îl reţinuseră pentru 24 de ore îşi doreau ca bărbatul de 63 de ani să fie trimis la instanţă cu propunere de ares­tare preventivă pentru 29 de zile. În urma audierilor şi a analizării probelor, pro­curorii ieşeni au decis că nu se impune propunerea arestării, nefiind îndeajuns de multe probe în acest sens.
„Se impune continuarea cercetărilor, probatoriul administrat până la acest moment nefiind apt să conducă la concluzia că învinuitul a săvârşit fapta re­ţinută în sarcina sa, cu vinovăţia cerută de lege“, se menţionează în motivarea referatului prin care procurorii au respins propunerea arestării. Tcaciuc a fost pus în libertate de îndată în jurul orei 15.00. „Soluţia procurorilor spune totul. Nu ne-am aflat în stadiul procesul pentru a vedea care au fost probele poliţiştilor, dar s-a demonstrat fără doar şi poate nevinovăţia clientului meu“, a spus Gabriela Grădinariu, avocata lui Virgil Tcaciuc.
Sorin Trandafirescu, care este şi consilier local la Iaşi, din ianuarie 2013, nu a răspuns ieri la telefon pentru a-şi expune un punct de vedere. Nici Monica Maria Mihăileascu nu a putut fi contactată.

Fenechiu a reacţionat

Reţinerea lui Virgil Tcaciuc i-a determinat pe reprezentanţii CFR să organizeze o conferinţă de presă pentru a oferi explicaţii. „A venit un poliţist foarte politicos şi ne-a spus de problema de la Iaşi. Conform Codului Muncii, nu pu­tem iniţia măsuri disciplinare împotriva lui Tcaciuc, până la finalizarea anchetei autorităţilor. Cei doi - Trandafirescu şi Mihăileanu - ocupă poziţii cu două trepte ierarhic superioare faţă de cea ocupată de Tcaciuc. Trandafirescu a venit în CFR SA din iunie 2012, iar Monica Mihăileanu este aici mai demult. Nu ştim cu ce ar putea fi şantajaţi aceştia de către Tcaciuc“, a precizat Dimitris Sophocleous, director general al CFR SA.
La rândul său, ministrul Trans­por­turilor, Relu Fenechiu, a precizat că nu are nicio legătură cu Virgil Tcaciuc, aşa cum presa a speculat ieri. „Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a su­bliniat, în mod ferm, că niciodată nu se va lăsa şantajat de către nimeni şi că va face demersuri către organele statului, ori de câte ori va avea cunoştinţă de astfel de practici“, a menţionat Fenechiu.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.