anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.08.2020

Zapodeanu a primit aprobare pentru un cvartal de blocuri pe 5 hectare în Copou

GALERIE
bloc
  • bloc
- +

Terenul este în spatele căminului Liceului Agricol. Un alt proiect aprobat: o clădire nouă pentru Casa Corpului Didactic. Numeroase proiecte au fost însă respinse sau amânate.

Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) a dat undă verde la mai multe proiecte urbanistice într-o şedinţă care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute.

Un plan urbanistic zonal de amploare care a fost aprobat de Comisie a fost iniţiat de latifundiarul Ioan Zapodeanu. Omul de afaceri are o proprietate de aproape 5 hectare în Viticultori, în zona din spatele căminului Liceului Agricol. Terenul a fost împărţit în cinci unităţi teritoriale de referinţă cu indicatori urbanistici diferiţi. Proiectul vizează construirea de blocuri cu 3 şi 6 etaje, în condiţiile în care, în planul publicat iniţial, anul trecut, regimul de înălţime era sensibil mai mare. În schimb, planul urbanistic va ajunge în plenul CL în forma aprobată la sfârşitul săptămânii trecute de către Comisia de urbanism.

Un proiect care nu a fost aprobat de Comisie face referire la construirea unui ansamblu cu 11 tronsoane de bloc în Bucium, cu deschidere la şoseaua Bucium, pe un amplasament de circa 8.000 mp. Terenul se află la aproape 500 metri de rondul unde întorc mijloacele de transport ale CTP. Proiectul este propus de firma Graniti Design SRL, iar Comisia a amânat luarea unei decizii până când investitorul va aduce câteva modificări: locuri de parcare de la nivelul solului doar pentru vizitatori şi amenajarea de spaţii verzi pe cel puţin 30% din suprafaţa terenului (suprafaţa este transferată din extravilan în intravilan, iar această condiţie este stabilită printr-o decizie a plenului CL).

Un alt proiect amânat vizează construirea unui bloc cu 5 etaje pe Fundac Călăraşi: investitorul (două persoane fizice) nu a detaliat locurile de parcare şi nu a prezentat date despre trafic.

Aceeaşi decizie de amânare, şi din acelaşi motiv, a fost dată de Comisie şi în cazul unui proiect al companiei Agroindustriala Bucium SA. Firma vrea ridicarea unei clădiri de birouri pe şos. Bucium 53 cu un regim de înălţime cu două niveluri în subteran, parter şi 6 etaje. Agroindustriala propune planul urbanistic pe un teren cu o suprafaţă de peste 2.600 mp.

În schimb, a fost aprobat un proiect al Che­mical Company SA pentru amenajarea unei hale de producţie şi depozitare pe bld. Chimiei 14 pe un teren de 2.300 mp. Regimul halei propus este de parter cu un etaj.

Comisia a acordat un aviz favorabil şi în cazul unui proiect al Casei Corpului Didactic care constă în construirea unui centru de formare cu săli de conferinţe şi seminarii pe str. Octav Botez 2A. Instituţia are la dispoziţie un teren de aproape 2.000 mp, iar pentru noua clădire este propus un regim cu subsol, parter şi 2 etaje.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un preşedinte discret

Lucian DÎRDALA

Un preşedinte discret

Nu se pune problema să stabilim, aici, pattern-uri ambiţioase. Se poate, totuşi, observa că preşedinţii Senatului din guvernările dominate de Ion Iliescu au fost politicieni lipsiţi de ambiţia de a controla partidul sau guvernul, acceptând fără obiecţii supremaţia lui Ion Iliescu.

Filmuletul zilei

opinii

Ultima mineriadă (I)

Florin CÎNTIC

Ultima mineriadă (I)

Faptul că la presiunea societăţii civile conducerea DIICOT a hotărât să infirme în mare măsură scandaloasa încercare de muşamalizare făcută de procurorul Doru Stoica arată cât de exploziv este dosarul represiunii din 10 august 2018.

Imagine all the people...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Imagine all the people...

Memoriei lui Philippe Muray (1945-2006)

Efemeride electronice

Ioan MILICĂ

Efemeride electronice

pulspulspuls

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Cu nespusă sfială ridicăm privirea spre mitra Sfinţiei voastre, convinşi fiind că îndrăzneala ne va fi iertată, iar rostirea noastră păcătoasă va fi aşişderea trecută cu vederea, dacă se va dovedi nevrednică de înalta judecată a Sfinţiei Voastre.

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.