Zapodeanu a primit aprobare pentru un cvartal de blocuri pe 5 hectare în Copou
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 17.10.2021

Zapodeanu a primit aprobare pentru un cvartal de blocuri pe 5 hectare în Copou

GALERIE
bloc
  • bloc
- +

Terenul este în spatele căminului Liceului Agricol. Un alt proiect aprobat: o clădire nouă pentru Casa Corpului Didactic. Numeroase proiecte au fost însă respinse sau amânate.

Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) a dat undă verde la mai multe proiecte urbanistice într-o şedinţă care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute.

Un plan urbanistic zonal de amploare care a fost aprobat de Comisie a fost iniţiat de latifundiarul Ioan Zapodeanu. Omul de afaceri are o proprietate de aproape 5 hectare în Viticultori, în zona din spatele căminului Liceului Agricol. Terenul a fost împărţit în cinci unităţi teritoriale de referinţă cu indicatori urbanistici diferiţi. Proiectul vizează construirea de blocuri cu 3 şi 6 etaje, în condiţiile în care, în planul publicat iniţial, anul trecut, regimul de înălţime era sensibil mai mare. În schimb, planul urbanistic va ajunge în plenul CL în forma aprobată la sfârşitul săptămânii trecute de către Comisia de urbanism.

Un proiect care nu a fost aprobat de Comisie face referire la construirea unui ansamblu cu 11 tronsoane de bloc în Bucium, cu deschidere la şoseaua Bucium, pe un amplasament de circa 8.000 mp. Terenul se află la aproape 500 metri de rondul unde întorc mijloacele de transport ale CTP. Proiectul este propus de firma Graniti Design SRL, iar Comisia a amânat luarea unei decizii până când investitorul va aduce câteva modificări: locuri de parcare de la nivelul solului doar pentru vizitatori şi amenajarea de spaţii verzi pe cel puţin 30% din suprafaţa terenului (suprafaţa este transferată din extravilan în intravilan, iar această condiţie este stabilită printr-o decizie a plenului CL).

Un alt proiect amânat vizează construirea unui bloc cu 5 etaje pe Fundac Călăraşi: investitorul (două persoane fizice) nu a detaliat locurile de parcare şi nu a prezentat date despre trafic.

Aceeaşi decizie de amânare, şi din acelaşi motiv, a fost dată de Comisie şi în cazul unui proiect al companiei Agroindustriala Bucium SA. Firma vrea ridicarea unei clădiri de birouri pe şos. Bucium 53 cu un regim de înălţime cu două niveluri în subteran, parter şi 6 etaje. Agroindustriala propune planul urbanistic pe un teren cu o suprafaţă de peste 2.600 mp.

În schimb, a fost aprobat un proiect al Che­mical Company SA pentru amenajarea unei hale de producţie şi depozitare pe bld. Chimiei 14 pe un teren de 2.300 mp. Regimul halei propus este de parter cu un etaj.

Comisia a acordat un aviz favorabil şi în cazul unui proiect al Casei Corpului Didactic care constă în construirea unui centru de formare cu săli de conferinţe şi seminarii pe str. Octav Botez 2A. Instituţia are la dispoziţie un teren de aproape 2.000 mp, iar pentru noua clădire este propus un regim cu subsol, parter şi 2 etaje.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.