Zapodeanu a primit aprobare pentru un cvartal de blocuri pe 5 hectare în Copou
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Zapodeanu a primit aprobare pentru un cvartal de blocuri pe 5 hectare în Copou

GALERIE
bloc
  • bloc
- +

Terenul este în spatele căminului Liceului Agricol. Un alt proiect aprobat: o clădire nouă pentru Casa Corpului Didactic. Numeroase proiecte au fost însă respinse sau amânate.

Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) a dat undă verde la mai multe proiecte urbanistice într-o şedinţă care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute.

Un plan urbanistic zonal de amploare care a fost aprobat de Comisie a fost iniţiat de latifundiarul Ioan Zapodeanu. Omul de afaceri are o proprietate de aproape 5 hectare în Viticultori, în zona din spatele căminului Liceului Agricol. Terenul a fost împărţit în cinci unităţi teritoriale de referinţă cu indicatori urbanistici diferiţi. Proiectul vizează construirea de blocuri cu 3 şi 6 etaje, în condiţiile în care, în planul publicat iniţial, anul trecut, regimul de înălţime era sensibil mai mare. În schimb, planul urbanistic va ajunge în plenul CL în forma aprobată la sfârşitul săptămânii trecute de către Comisia de urbanism.

Un proiect care nu a fost aprobat de Comisie face referire la construirea unui ansamblu cu 11 tronsoane de bloc în Bucium, cu deschidere la şoseaua Bucium, pe un amplasament de circa 8.000 mp. Terenul se află la aproape 500 metri de rondul unde întorc mijloacele de transport ale CTP. Proiectul este propus de firma Graniti Design SRL, iar Comisia a amânat luarea unei decizii până când investitorul va aduce câteva modificări: locuri de parcare de la nivelul solului doar pentru vizitatori şi amenajarea de spaţii verzi pe cel puţin 30% din suprafaţa terenului (suprafaţa este transferată din extravilan în intravilan, iar această condiţie este stabilită printr-o decizie a plenului CL).

Un alt proiect amânat vizează construirea unui bloc cu 5 etaje pe Fundac Călăraşi: investitorul (două persoane fizice) nu a detaliat locurile de parcare şi nu a prezentat date despre trafic.

Aceeaşi decizie de amânare, şi din acelaşi motiv, a fost dată de Comisie şi în cazul unui proiect al companiei Agroindustriala Bucium SA. Firma vrea ridicarea unei clădiri de birouri pe şos. Bucium 53 cu un regim de înălţime cu două niveluri în subteran, parter şi 6 etaje. Agroindustriala propune planul urbanistic pe un teren cu o suprafaţă de peste 2.600 mp.

În schimb, a fost aprobat un proiect al Che­mical Company SA pentru amenajarea unei hale de producţie şi depozitare pe bld. Chimiei 14 pe un teren de 2.300 mp. Regimul halei propus este de parter cu un etaj.

Comisia a acordat un aviz favorabil şi în cazul unui proiect al Casei Corpului Didactic care constă în construirea unui centru de formare cu săli de conferinţe şi seminarii pe str. Octav Botez 2A. Instituţia are la dispoziţie un teren de aproape 2.000 mp, iar pentru noua clădire este propus un regim cu subsol, parter şi 2 etaje.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.