anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Zapodeanu: plan urbanistic pentru 40 de vile lângă viitorul SRU

GALERIE
Zapodeanu
 • Zapodeanu
- +

Omul de afaceri deţine în zonă 2,7 hectare de teren. Ce alte proiecte imobiliare au solicitat avizare urbanistică?

Proiectele imobiliare din una dintre cele mai căutate zone de dezvoltare din Iaşi iau avânt. Familia omului de afaceri Ioan Zapodeanu este beneficiară a două planuri urbanistice zonale care prevăd construcţia a aproape 40 de vile pe o suprafaţă de 2,7 ha în Moara de Vânt. Planurile urbanistice au trecut prin toate fazele de autorizare la nivelul Primăriei, iar astăzi vor fi supuse aprobării Consiliului Local (CL), în şedinţă. Terenurile deţinute de familia latifundiarului se află în apropierea lacului Aroneanu, la doi paşi de viitorul Spital Regional de Urgenţe.

Cea mai mare suprafaţă, de circa 1,8 ha, este dezmembrată pe 23 de loturi pentru locuinţe individuale, iar cealaltă, de aproape un hectar, a fost împărţită pe 16 loturi pentru locuinţe. În cazul ambelor amplasamente, procentul de ocupare a terenului pentru construcţii noi este de 30%, iar viitoarele locuinţe pot avea maximum trei nivele supraterane (parter, un etaj şi o mansardă), fără a fi luat în calcul demisolul. Ambele suprafeţe de teren au fost achiziţionate la mijlocul anului 2015, iar în ianuarie 2016 au fost dezmembrate în cele 39 de loturi. Planurile urbanistice zonele au mers în paralel pe circuitul de autorizare de la nivelul municipalităţii, primele acte fiind emise pe 23 iulie 2015, respectiv două certificate de urbanism.

La începutul lunii februarie 2017, PUZ-urile au intrat şi în dezbaterea Comisiei de urbanism a consilierilor locali care au avizat favorabil proiectele. Ultimul pas înaintea obţinerii autorizaţiei de construire constă în aprobarea planurilor urbanistice de către CL, şedinţa fiind programată pentru ziua de luni. Ioan Zapodeanu nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a oferi detalii despre intenţiile sale. În trecut, acesta s-a remarcat prin achiziţionarea de terenuri pe care ulterior a primit autorizaţii de construire de la Primărie pentru ca, în final, să le scoată la vânzare celor interesaţi să-şi construiască locuinţe.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.