Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Zapodeanu: plan urbanistic pentru 40 de vile lângă viitorul SRU

GALERIE
Zapodeanu
  • Zapodeanu
- +

Omul de afaceri deţine în zonă 2,7 hectare de teren. Ce alte proiecte imobiliare au solicitat avizare urbanistică?

Proiectele imobiliare din una dintre cele mai căutate zone de dezvoltare din Iaşi iau avânt. Familia omului de afaceri Ioan Zapodeanu este beneficiară a două planuri urbanistice zonale care prevăd construcţia a aproape 40 de vile pe o suprafaţă de 2,7 ha în Moara de Vânt. Planurile urbanistice au trecut prin toate fazele de autorizare la nivelul Primăriei, iar astăzi vor fi supuse aprobării Consiliului Local (CL), în şedinţă. Terenurile deţinute de familia latifundiarului se află în apropierea lacului Aroneanu, la doi paşi de viitorul Spital Regional de Urgenţe.

Cea mai mare suprafaţă, de circa 1,8 ha, este dezmembrată pe 23 de loturi pentru locuinţe individuale, iar cealaltă, de aproape un hectar, a fost împărţită pe 16 loturi pentru locuinţe. În cazul ambelor amplasamente, procentul de ocupare a terenului pentru construcţii noi este de 30%, iar viitoarele locuinţe pot avea maximum trei nivele supraterane (parter, un etaj şi o mansardă), fără a fi luat în calcul demisolul. Ambele suprafeţe de teren au fost achiziţionate la mijlocul anului 2015, iar în ianuarie 2016 au fost dezmembrate în cele 39 de loturi. Planurile urbanistice zonele au mers în paralel pe circuitul de autorizare de la nivelul municipalităţii, primele acte fiind emise pe 23 iulie 2015, respectiv două certificate de urbanism.

La începutul lunii februarie 2017, PUZ-urile au intrat şi în dezbaterea Comisiei de urbanism a consilierilor locali care au avizat favorabil proiectele. Ultimul pas înaintea obţinerii autorizaţiei de construire constă în aprobarea planurilor urbanistice de către CL, şedinţa fiind programată pentru ziua de luni. Ioan Zapodeanu nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a oferi detalii despre intenţiile sale. În trecut, acesta s-a remarcat prin achiziţionarea de terenuri pe care ulterior a primit autorizaţii de construire de la Primărie pentru ca, în final, să le scoată la vânzare celor interesaţi să-şi construiască locuinţe.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

În ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială.

opinii

Je suis Buzatu!

Briscan ZARA

Je suis Buzatu!

Avem drepturi! E o ţară liberă, sunt şi ei oameni, mai greşesc, că nimeni nu-i perfect! Toţi avem dreptul să trăim bine! Jos dictatura!

Dinastia beizadelelor

Cristina DANILOV

Dinastia beizadelelor

Întrebarea noastră de azi este: nu ar trebui să ne gândim serios la problema relației copii-bani? Ar trebui să-i ofer copilului meu tot ce-și dorește și oricât își dorește? De la ce vârstă, câți bani și în ce condiții?

Dom’ Mitică şi Eminescu

Mihai DORIN

Dom’ Mitică şi Eminescu

Atât de mult îl iubea pe Eminescu Nea Mitică Buzatu, baronul neclintit de electoratul vegetal, dar în fine strămutat de către DNA, încât l-a înghesuit de-a valma în portbagajul maşinii, chinuindu-l să încapă în spaţiul obscur ce va fi tăinuind atâtea secrete, că nu vom avea noi niciodată destui procurori cinstiţi care să îi dezlege misterele. 

pulspulspuls

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Ehehei, dragi justiţiabili ieşeni, iacătă căci tocmai ce am scris noi aicea la rubricuţă, pe la finele săptămânii trecute, despre evlavia prea-cucernică ce pare să-l fi cuprins în ultima vreme pe prococurorul ieşean Bulăceanu, cel scăpat de colegi basma curată după ce ar fi nenorocit două copchile ale unui cumătru, căci, iote, unii cunoscători ai chestiunii au şi ieşit cică la interval cu noutăţi care de care mai interesante despre aceste personagiu dubios şi sinistru, ba chiar de altfel numai bun de dus acolo unde îi e locul celor ce fac asemenea năzdrăvănii pentru care alţii stau ani grei prin puşcării. 

Caricatura zilei

Mai bine pensionar, decât IT-ist

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri