anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Ar trebui să ne pregătim ca pentru ceaţa londoneză

Zboruri de coşmar pentru sute de pasageri. Avioanele nu au mai ajuns la Iaşi

GALERIE
avioane-ceata
 • avioane-ceata
- +

Aeroportul ieşean a stat ieri mai mult închis. Ceaţa deosebit de densă a determinat anularea succesivă a majorităţii zborurilor, echipamentele de ghidare ale Aeroportului deve­nind inutile.

„Vizibilitatea este sub 100 de metri, în condiţiile în care pentru aterizarea în siguranţă, ar trebui să fie de măcar 400 de metri. Este o situaţie care se poate întâm­pla oriunde în lume. Ne pare rău pentru disconfortul creat de ceaţă, dar este o situaţie care nu depinde de noi. Aeroportul este pregătit să preia zborurile în condiţii de ceaţă, însă decizia de a ateriza sau nu a­par­ţine exclusiv companiilor ae­riene. Acest lucru ţine de normele interne ale companiei, de experienţa pilotului, de dotarea avionului cu sistem de ghidaj“, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului, Elena Troia.

Dintre zborurile de dimineaţă de ieri, au avut loc doar cele spre Otopeni de la 6.00 şi 7.00. Au fost anulate cele de la 6.25 şi 9.30. Zborul spre Paris, care ar fi trebuit să plece la ora 10.00, a fost ţinut în aşteptare timp de două ore, pentru a fi în cele din urmă anulat. Aterizările au fost anulate succesiv, cursele fiind fie redirijate, fie anulate. Cursa dinspre Londra-Luton, cu aterizarea la 4.20, a fost redirijată spre Sucea­va. Spre acelaşi aeroport au fost trimise şi cursele dinspre Bucureşti de la 9.30 şi 13.55. O a treia cursă dinspre Otopeni, care trebuia să ate­rizeze la 9.05, nu s-a mai desfăşurat. Cursa dinspre Treviso, cu aterizarea la 11.15, a fost trimisă spre Chişinău, după două ore în care a fost ţinut în aer. Cursa dinspre Viena a fost tr­i­mi­să direct la Bucureşti pentru a ateriza. În plus, a fost anulat zborul Oto­peni-Iaşi cu aterizare la ora 18,25 ca şi perechea acestuia care trebuia să decoleze la ora 18,50. Zborul Paris-Iaşi care ar fi trebuit să aterizeze la ora 17 a fost redirijat spre Suceava.

Situaţia de ieri a provocat iritarea multor ieşeni, în pofida explicaţiilor oferite de reprezentanţii Aeroportu­lui. „Aţi investit un munte de bani în sisteme de balizaj, de ghidare pe timp de ceaţă etc. Sincer, rezultatele sunt mult sub aşteptările noastre de «necunoscători». Dacă la noi sunt condiţii dificile când este în vigoare doar un cod galben de ceaţă, ce fel de condiţii sunt în arhipelagul britanic, de exemplu?“, a comentat pe pagina de Facebook a Aero­portului un ieşean stabilit la Paris.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.