anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Zdelca semnată cu răposatul era să îl bage direct în închisoare, în prag de pensie

GALERIE
fan cosit
 • fan cosit
- +

El a fost dat în judecată pentru fânul cosit de moştenitoarea terenului pe care bărbatul l-ar fi cumpărat cu un act de mână.

Fochistul spitalului de la Pădureni-Grajduri a ajuns în faţa judecătorilor fiind acuzat de furt. El a cosit păşunea unei sătence din Şcheia, invocând o înţelegere mai veche cu soţul decedat al acesteia. Până la urmă, fânul cosit a ajuns să-l coste de mai bine de 10 ori cât merita.

Lucica D. deţinea în extravilanul satului 5.000 mp de fâneaţă, terenul fiind moştenit de la soţul său. În primăvara anului 2017, ea a dat în folosinţă terenul unui cunoscut.

În iulie, acesta a fost sunat însă de soţia sa, care i-a comunicat că pe teren se află Ioan Mardar, care tocmai încărca iarba într-o remorcă. Conform precizărilor Lucicăi D., fochistul procedase la fel şi în 2015, dar se împăcaseră, după ce-i plătise paguba.

În faţa instanţei, Mardar a explicat că folosea terenul respectiv de ani buni, arendându-l de la soţul Lucicăi D. În 2014, chiar ar fi cumpărat terenul de la acesta, în baza unei zdelci. Prin urmare, nu făcea altceva decât să strângă fânul de pe propriul teren.

Mardar nu a putut prezenta însă judecătorilor nici măcar o copie după zdelca respectivă şi nici vreun alt document care să-i ateste dreptul de proprietate. În schimb, Lucica D. prezentase titul de proprietate eliberat pe numele soţului său în 1996, dar şi certificatul de moştenitor după acesta. În 2014, când Mardar pretindea că ar fi cumpărat pământul, soţul Lucicăi D. era deja mort de un an.

Magistraţii Judecătoriei au considerat totuşi că valoarea prejudiciului, de doar 400 de lei, nu justifică o pedeapsă aspră. În plus, vârsta de 63 de ani a inculpatului şi lipsa antecedentelor penale nu ar fi făcut necesară condamnarea sa la o pedeapsă cu închisoarea.

Judecătorii l-au condamnat la o simplă amendă penală de 4.000 de lei, echivalentul a 200 de zile-amendă, ca şi la plata către păgubită a 400 de lei, contravaloarea fânului sustras şi a altor 700 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentinţa pronunţată de Judecătorie a fost atacată cu apel de Mardar.

La termenul de judecată de ieri, acesta însă nu s-a prezentat. Magistraţii Curţii de Apel au amânat cauza pentru ziua de 27 iunie, când Mardar urmează să fie citat cu mandat de aducere. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.