ZdI TV – Prezidențiabilul Mircea Geoană: trecutul său, ce șanse are și ce fel de președinte ar putea fi

sâmbătă, 29 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 ZdI TV – Prezidențiabilul Mircea Geoană: trecutul său, ce șanse are și ce fel de președinte ar putea fi

Discuția politică de după alegerile europarlamentare și locale se duce acum aproape exclusiv pe tema alegerilor prezidențiale.

Între partidele Alianței PSD-PNL s-a iscat o controversă referitoare la data alegerilor pentru funcția supremă în stat. La acest moment nu este o înțelegere în privința acesteia. Pare o certitudine că ambele partide vor avea candidat propriu, și numele vehiculate sunt Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Dar, în timp ce neînțelegerile dintre cele două partide par să indice un duel crunt între cei doi lideri, realitatea este că undeva în fundal, s-a profilat adevăratul contracandidat de care le este frică amîndurora: Mircea Geoană.

Lucian Dîrdală este analist politic și editorialist la Zdi și a urmărit cariera lui Mircea Geoană în ultimii 30 de ani. La ”20 de minute” trecem în revistă istoricul lui Mircea Geoană, ascensiunea sa din rândurile fostei elite de înainte de 1989, momentul tensionat al alegerilor din 2009, în care a fost învins la mustață de Traian Băsescu, cum și-a revenit după înfrângere, scenariile candidaturii sale de acum, ăansele de a ajunge în turul doi și ce fel de președinte ar putea fi. Toate acestea, la ”20 de minute”, o discuție între redactorul șef Toni hriîac și analistul politic Lucian Dîrdală.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii