ZdI TV – Primarul Tomeștiului, pentru Alexe și Chirica: „Dacă problemele nu se reiau cu seriozitate, îmi pare rău, dar nu o să mai fiu în echipa lor”

marți, 09 iulie 2024, 03:11
2 MIN
 ZdI TV – Primarul Tomeștiului, pentru Alexe și Chirica: „Dacă problemele nu se reiau cu seriozitate, îmi pare rău, dar nu o să mai fiu în echipa lor”

Cum e să fii primar la al șaselea mandat consecutiv? Ștefan Timofte a obținut al doilea cel mai mare scor din comunele din jurul Iașului. A contat în mod cert volumul uriaș de proiecte cu finanțare de la bugetul național sau de la Bruxelles, în plin șantier sau abia intrate în parcursul birocratic de obținere a finanțării. Până la beneficii, multe proiecte înseamnă și multe problemei – de la asigurarea cofinanțării până la decontarea la timp, nu cu întârziere, a lucrărilor.

Tomeștiul va beneficia și de proiecte mai mari. Traseul Centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași este fixat, dar pe unde va coborî drumul dinspre Păun? Va fi nevoie de exproprieri, pentru că Drumul Județean 248D are o singură bandă la marginea localității, explică primarul Tomeștiului. Însă noua cale rutieră va aduce mai mult trafic în Tomești, iar asta nu este singura nemulțumire a primarului.

Compania de Transport Public, o scumpă

„Noi suntem nemulțumiți de facturile uriașe care vin de la CTP. Imaginați-vă, pentru anul trecut avem de plătit șapte sute și ceva de mii de lei. Adică șapte miliarde de lei vechi. Iar anul acesta factura pe lună vine de șaptezeci ceva de mii de lei, bani cu care ar trebui să contribuim noi, primăria, pentru că încasările făcute de CTP nu acoperă cheltuielile. Vreau să am o discuție foarte serioasă cu domnul președinte Alexe și cu domnul primar Chirica pentru a analiza din nou și mult mai atent această problemă”, a spus primarul Timofte în Studioul TV al „Ziarul de Iași”.

Datoriile Iașului

Prelungirea liniei de tramvai până la Tomești rămâne varianta cea mai bună care ar rezolva problema transportului de călători. Alături de „acel proiect care nu vreau să rămână un proiect politic, trenul metropolitan, care îmi doresc să fie implementat. Le spun în față, dar și prin intermediul dumneavoastră, că, dacă aceste probleme nu se reiau cu seriozitate, îmi pare rău, dar nu o să mai fiu în echipa lor”.

Primarul are o propunere de rezolvare a problemei facturilor către CTP, situație care afectează mai multe comune beneficiare ale acestui serviciu. Care este propunerea, de ce e mai bun pentru Tomești statutul de comună decât cel de oraș, dar și de ce a venit vremea ca administrația locală să recurgă la primul ei credit – răspunsurile la toate aceste întrebări le puteți afla urmărind interviul cu primarul Ștefan Timofte în Studioul TV al „Ziarul de Iași”.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii