ZdITV: Alexandru Muraru – De ce Polonia este mai performantă pe scena europeană decât România; există un plan al Armatei pentru apărarea Moldovei?

miercuri, 22 mai 2024, 03:00
1 MIN
 ZdITV: Alexandru Muraru – De ce Polonia este mai performantă pe scena europeană decât România; există un plan al Armatei pentru apărarea Moldovei?

Există un plan al Armatei pentru apărarea Moldovei? Trebuie să furnizeze România Ucrainei imediat un sistem de apărare Patriot și de ce Guvernul de la București întârzie sâ facă asta? De ce România are o prezență confuză în structurile europene și de ce dintre țările foste comuniste care sunt acum în UE Polonia este cea mai performantă?

De ce armata română a prezentat până acum doar planul de apărare pe linia Focșani – Nămoloasa – Galați, într-o ipotetică invazie militară rusă, și de ce Bucureștiul nu are și nu a avut de-a lungul timpului o politică de sprijinire a Moldovei? Alexandru Muraru, președintele filialei locale a PNL, a fost invitat să răspundă la aceste întrebări la interviurile cu candidații la alegerile europarlamentare. Care ar trebui să fie atitudinea Uniunii Europene față de China și de ce acțiunile internaționale ale acestei țări trebuie tratate cu circumspecție. Cât de corectă este politica europeană de Green Deal și dacă aceasta trebuie aplicată nediscriminatoriu.

Ce anume a justificat hotărârea de comasare a alegerilor, nu este această decizie o acțiune la limita democrației, cum se vede în Iași apartenența țării la UE, după 17 ani de la aderare, care sunt planurile președintelui Iohannis pentru perioada de după finalizarea celor două mandate? Răspunsurile la aceste întrebări, dar și abordarea altor teme, le puteți urmări în interviul pe care redactorul șef Toni Hrițac l-a luat candidatului liberal Alexandru Muraru în studioul Tv al ”Ziarului de Iași”.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii