ZdITV: Alexandru Muraru, liderul PNL Iași, despre rezultatul alegerilor și o nouă atitudine față de Justiție

miercuri, 19 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 ZdITV: Alexandru Muraru, liderul PNL Iași, despre rezultatul alegerilor și o nouă atitudine față de Justiție

Liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, spune la ZdITV de ce crede că rezultatul alegerilor locale din Iași reprezintă o victorie categorică a PNL și o înfrângere pe măsură a PSD.

În ce măsură comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale și-a atins ținta de a opri extremismul politic în țară, care este raportul național de forțe, în urma alegerilor, între PNL și PSD, și cum vede relațiile din alianță după ce PSD a obținut mai multe mandate de președinți de consilii județene sunt alte teme discutate. Care sunt surprizele din Iași? Cum explică succesul lui Cosette Chichirău la alegerile locale și cum vede viitorul ei?

Cât de mult contează infrastructura unui partid, cum a gestionat PNL infrastructura proprie și care sunt mecanismele prin care o asemenea bază solidă poate asigura succesul în alegeri. De ce liberalii au performat în zona metropolitană și în urbanul mic mai bine decât în alte zone? Care sunt caracteristicile din urbanul mare, de ce dinamica electorală este diferită acolo și cum se pot face comparații între Iași, Cluj și București. Despre problemele de integritate din filiale locală a PNL, dar și din țară, și despre o nouă atitudine a liberalilor față de Justiție. Ce strategie a stabilit PNL pentru alegerile prezidențiale, când vor avea loc acestea, în ce măsură Mircea Geoană poate fi candidat cu șanse în cursă, acestea, dar și multe altele, sunt temele discuției din studioul ZdITV dintre redactorul șef Toni Hrițac și Alexandru Muraru, liderul Partidului Național Liberal, filiala Iași.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii