ZdITV: Bogdan Cojocaru răspunde acuzelor lui Costel Alexe și încinge finalul de campanie electorală

marți, 04 iunie 2024, 03:00
2 MIN
 ZdITV: Bogdan Cojocaru răspunde acuzelor lui Costel Alexe și încinge finalul de campanie electorală

Bogdan Cojocaru, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean, și principalul contracandidat pentru Costel Alexe, a venit la interviurile electorale ale ”Ziarului de Iași”. Cum poate PSD să recâștige electoratul din municipiul Iași și din zona metropolitană pe care partidul l-a pierdut în epoca Dragnea? Care sunt principalele abordări electorale și ce avantaj crede el că are față de rivalii liberali. Va depăși Iașul în viitorul apropiat 500.000 de locuitori?

Cum răspunde acuzelor aduse de actualul președinte al Consiliului Județean, Costel Alexe, care a spus că administrația PSD din Compania Națională de Infrastructură a pus piedici construirii unei variante de deblocare a traficului la Pd. Iloaiei? De ce nu s-a dus Alexe la șeful cel mare al CNAIR, care este liberal, să rezolve problema, se întreabă Cojocaru.

Cum se vede din perspectiva sa eșecul includerii Institutului Inimii de la Miroslava pe lista proiectelor finanțate din PNRR, aceasta fiind o altă acuză liberală, ținând cont de faptul că ministrul Sănătății este un pesedist? Cum vede problema influenței liderilor locali la vârful Guvernului și dacă reconstrucția filialei locale are șanse să ducă la o abordare care să crească greutatea acesteia la nivelul deciziilor importante din partid. Are Cojocaru o idee clară despre dezvoltarea Moldovei și cum răspunde istoricilor locali care acuză administrația centrală a țării că tratează cu ușurință subiectul strategiei de apărare a județelor din Moldova în ipoteza unei agresiuni din Est?

De ce au plecat din partid Tudor Ciuhodaru și Marius Ostaficiuc, cei care concurează acum din partea AUR? A fost o greșeală readucerea doctorului Ciuhodaru în partid, după ce a trecut pe la atâtea altele? Va fi Pașcaniul un pol important de creștere în viitorul apropiat,  se poate dezvolta Iașul și în alte zone, afară de zona metropolitană, ce șanse au parcurile industriale prognozate în afara acestei zone, dacă poate conta pe voturile IT-știlor, din rândul cărora face și el parte, acestea, dar și altele, sunt temele discuției din studioul TV al ”Ziarului de Iași”dintre redactorul șef Toni Hrițac și Bogdan Cojocaru, candidatul PSD la șefia Consiliului Județean

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii