ZdITV: Costel Alexe, despre război și pace cu PSD, despre problemele cu Justiția în PNL și miza alegerilor

vineri, 31 mai 2024, 03:03
2 MIN

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași și candidatul PNL la această funcție răspunde la întrebările mai puțin puse în această campanie. Cum vede relația sa cu Justiția, ținând cont de problemele pe care ale are, recursul la cazurile similare ale predecesorilor săi și legăturile cu conducerea centrală a partidului în această perioadă.

Care sunt atu-urile mandatului de patru ani, cu accent pe proiectul liberal al construcției noului terminal de la Aeroport și care sunt ceea ce el consideră a fi piedicele adversarilor. Cum împacă ideea unei coaliții cu PSD, la guvernarea centrală și prezența pe liste comune la europarlamentare, cu declarațiile de război între el și conducerea PSD locală. Cum se împart banii de la ”centru” către primării, despre importanța fiecărui primar de comună, competiția dintre aceștia pentru fonduri, nemulțumirile lor și dificultatea de a fi considerat imparțial în administrarea politică a unui județ.

De ce merge mai bine Oradea decât Iașul și cum crede el că liderii politici ieșeni nu sunt capabili să facă o coaliție transpartinică pentru susținerea proiectelor județului. De ce crede că Iașul a fost depunctat la selectarea Institutului inimii de la Miroslava în cadrul proiectelor finanțate de PNRR și de ce consideră investiția în spitalul mobil de la Lețcani criticabilă și de pus pe seama eșecurilor administrației PSD.

Se simte inconfortabil când PSD arată problemele de integritate pe care el și primarul Chirica le are? Au fost aceste probleme o piedică în colaborarea cu administrația guvernamentală de la București? Cu cine anume? Ce crede despre această situație în comparație cu vara anului 2019 când PNL acuza ”ciuma roșie” la mitingul electoral pe care el l-a organizat în Piața Unirii.

Ar putea colabora cu un primar ca Marius Bodea, în eventualitatea alegerii celui din urmă? Dar cu Cosette Chichirău? Cum se înțelege cu Mihai Chirica? Cum vede dezvoltarea județului în linii directoare, ce proiecte a făcut până acum și de ce are Iașul nevoie în viitor, acestea, dar și multe altele sunt temele dialogului pe teme electorale dintre redactorul șef Toni Hrițac și președintele Consiliului Județean Costel Alexe în studioul TV al ”Ziarului de Iași”.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii