ZdITV: Petru Movilă – un fost aliat al primarului Chirica, în tandem cu cel mai aprig contestatar al acestuia

joi, 30 mai 2024, 03:00
2 MIN
 ZdITV: Petru Movilă – un fost aliat al primarului Chirica, în tandem cu cel mai aprig contestatar al acestuia

Un fost aliat de bază al primarului Mihai Chirica candidează la alegerile din 9 iunie în echipă cu cel mai mare contestatar al edilului-șef al Iașului.

Petru Movilă a avut biroul, timp de aproape trei ani, la 2 metri de biroul primarului: Mihai Chirica l-a numit administrator public al Iașului, fără concurs, ci doar în virtutea alianței PNL-PMP la nivel local. Astăzi, PMP participă la alegeri alături de USR și FD, formând Alianța Dreapta Unită (ADU): Petru Movilă, șef PMP Iași, este candidatul ADU la șefia Consiliului Județean, iar Marius Bodea (USR) la Primărie.

În interviul acordat ZDI, Movilă a fost întrebat dacă îl va vota pe Marius Bodea și a răspuns că va vota „toți candidații ADU”. Deși formează un tandem în alegeri, cei doi nu sunt împreună pe afișe electorale, iar pe site-ul de campanie al lui Movilă nu apare vreo referire la Bodea, ci mai degrabă sunt poze cu Traian Băsescu. În interviul din studioul ZDI, Movilă a dat o serie de explicații în această direcție.

În același timp, candidatul ADU a mai vorbit despre compatibilitatea sa cu electoratul USR, despre proiectele prioritare în cazul în care va câștiga alegerile (a nominalizat trei investiții concrete), despre eșecul unor proiecte în timp ce ocupa funcția de administrator public (erau sau nu simbolice atribuțiile lui?) și alte aspecte relevante din punct de vedere politic și administrativ.

Urmăriți, mai jos, interviul acordat ZDI de Petru Movilă:

Emisiune realizată de SC New Media GPM, la comanda PMP Iași – Alianța Dreaptă Unită USR – PMP – Forța Dreptei, CUI 21240022

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii