VIDEO Șeful de la Antidrog Iași, Marius Manea, despre starea de zombi la elevi și ravagiile etnobotanicelor în școli
Dependența de droguri sau etnobotanice este prezentă la vârste tot mai fragede. S-a ajuns ca elevi de clasa a cincea sau a șasea să fumeze sau să vapeze în pauzele de la școală. De asemenea, printre elevii de liceu, a fi ”zombi” a ajuns să fie o stare ”la modă”.
A fi zombi înseamnă o stare de letargie: după ce fumează etnobotanice denumite generic ”sare de baie” sau ”șobolan”, elevul stă într-o poziție nefirească, de regulă în picioare și aplecat, sau într-o parte iar ochii sunt dați peste cap. De altfel, între dealerii de droguri și polițiști este un joc de-a șoarecele și pisica, deoarece primii caută să vândă marfa în apropierea școlilor.
Mai multe informații privind drogurile în școlile din Iași au fost împărtășite în emisiunea ZdITV cu tema „Drogurile și etnobotanicele în școlile din Iași” în care gazda emisiunii a fost Andrei Dîscă, șeful Departamentului Speciale din cadrul Ziarul de Iași, iar invitat – Marius Manea, șeful Biroului Agenției Naționale Antidrog Iași.
Au fost dezbătute subiecte privind situația consumului de stupefiante în Iași, tipurile și natura drogurilor consumate de către elevi, ce droguri noi au mai apărut pe ”piața” din Iași, nivelul consumului de etnobotanice cât și posibilitățile părinților acestora sau a profesorilor de a interacționa cu autoritățile, pentru a sprijini consumatorii elevi.
Discuția din platoul ZDI, mai jos:
Publicitate și alte recomandări video