ZdITV: Viorel Blăjuț – Între anti-sistem și încercarea de a promova un partid local

luni, 03 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 ZdITV: Viorel Blăjuț – Între anti-sistem și încercarea de a promova un partid local

Viorel Blăjuț, un candidat care-și croiește propria nișă în peisajul alegerilor locale, și-a prezentat proiectul său în seria de interviuri electorale ale ZDI.

De ce crede că trebuie schimbat actualul primar și de ce crede că nu este suficient micromanagementul administrației locale pentru a revendica funcția supremă la primărie. Cum a luat naștere Partidul Societății Ieșene, din partea căruia candidează, și cum frustrarea mediului de afaceri este un motor care are nevoie de reprezentativitate electorală. Care sunt blocajele majore ale orașului, care ar fi soluțiile în viziunea sa,  și de ce administrația locală nu le pune în practică. Care este diferența dintre prețul de construcție al unei locuințe și cel de vânzare.

Poate Primăria să se implice în moderarea acestuia? Va deschide o grădină zoologică? Ce înseamnă să fii anti-sistem și ce compromisuri sau greșeli a făcut de-a lungul timpului.  De ce și-a dat demisia din Parlament și de ce crede că ceilalți parlamentari care au făcut acest lucru, susținând că astfel renunță la pensiile speciale, au făcut-o fără convingere. Cu cine va face alianță, în ipoteza intrării în consiliul local, pe cine ar susține la Consiliul Județean, acolo unde PSI nu a depus liste – aceste teme, dar și altele, în interviul din studioul ZdITV dintre redactorul șef Toni Hrițac și Viorel Blăjuț, candidatul PSI la funcția de primar.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii