ZEAMA DE GAINA - Vedeta Restaurantului Alexandru
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

ADVERTORIAL

ZEAMA DE GAINA - Vedeta Restaurantului Alexandru

GALERIE
Banner Advertorial RA - imagine principala
  • Banner Advertorial RA - imagine principala
- +

Bucatarul sef al Restaurantului Alexandru nu sta sa se gandeasca prea mult cum sa prepare bucate gustoase. Experienta, cunostintele, mainile lui indemanatice si sufletul lui de bucatar stiu cel mai bine cum sa se descurce si sa trebaluiasca printre oale si tigai, cu legumele si carnea mereu proaspete, printre condimentele din alte zari sau cele neaose din gradina romaneasca, dar mai ales cu retetele stravechi cu parfum de acasa. Iar astazi e o zi numai buna pentru pregatit o zeama de gaina.

1 gaina

1 litru de bors

1 ceapa

verdeata - leustean, loboda, patrunjel

taitei sau zdrente

2 morcovi

1 patrunjel radacina

sare, piper

taitei - 1 ou, 2-3 linguri de faina, sare

zdrente - 3 linguri de faina, 2 oua, sare, o jumatate de pahar de lapte

O zeama de gaina, ca la bunica de la tara, poate sa vindece multe dimineti ranite de excese, cum spune regretatul Radu Anton Roman. Tot ce-ti trebuie ca sa pui la cale o asemenea desfatare este placerea de a gati si un dram de bucurie ca poti face ceva nemaipomenit cu propriile maini.

Tocmai ce gaina ti-a poposit in bucatarie, gata jumulita si cintuita, nu mai sta mult pe ganduri si adaposteste-o intr-o oala cu apa, nici prea multa, nici prea putina, cam cat doi litri dintr-o galeata de la fantana. Dar nu o lasa singura sa fiarba la foc mic, ci insoteste-o cu o ceapa, doi morcovi si un patrunjel aromat ca sa dea gust bun la zeama ce va iesi din carne. Si, in timp ce tai fasii verzi de leustean, patrunjel si loboda parfumand bucataria mai dihai ca o cocota, mai trage un ochi la oala si trage incet spuma de deasupra pentru ca zeama sa fie clara si limpede ca lacrima.

Dupa ce ai gatit de aranjat oala si fiertura bolboroseste pe foc povesti despre cocosi, oua si pui ce au fost odata in batatura casei, ia si te joaca cu aluatul de taietei si fa niste zdrente de sa-ti lase gura apa numai la gandul ca vor ateriza in oala. Doar sa mai verifici daca e fiarta carnea atat cat sa ti se topeasca in gura si pune repede si taiteii, borsul acru de sa-ti sara caciula din cap si verdeturile vesele asteptandu-si randul la aromat lucrarea. Totul mai clocoteste inca 10 minute si zama de gaina e numai buna de transportat cu polonicul in farfurie. Iar langa ea, o mamaliga galbena si tare ca o gutuie, cu o lingura cu smantana groasa ca zapada pe langa este tot ce-si mai poate dori un suflet de gurmand.

Cam asa decurg lucrurile in bucataria Restaurantului Alexandru din Iasi. Nu mai trebuie decat sa mergeti acolo si sa o savurati intr-o atmosfera intima si frumoasa sau sa o comandati direct acasa. Ne gasiti pe internet la adresa http://www.restaurantalexandru.ro/

Cei care doresc sa vina cu masina la restaurantul nostru au ca punct de reper Piata Agroalimentara Alexandru cel Bun, adresa localului fiind Sos. Nationala nr. 19G.

Insa firma se vede de departe si asta poate constitui un alt reper. Plus ca in apropiere se gasesc si parcari ca sa-ti lasi masina in siguranta cat timp iei masa la restaurant. Pentru cei care iau autobuzul sau un taxi accesul se poate face prin intermediul transportului în comun – Liniile 28, 121, 44 si statiei de taxiuri – Biserica Sf Nectarie.

Dar inainte de a pleca fa-ti rezervare la numerele de telefon: 0232 272473 si 0756 080 175 sau 0751 129 585 ca sa fii sigur ca ai loc la o masa.

Programul Restaurantului Alexandru din Iasi este zilnic 08.00 - 20.00, iar pentru evenimente si rezervari – un program conform contractului incheiat.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.