anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Zece cadre didactice de la Colegiul Naţional au mers în Spania în cadrul unui proiect Erasmus

GALERIE
colegiul national
 • colegiul national
- +

Activităţi de formare pentru profesorii Colegiului Naţional Iaşi. Zece profesori au participat la Cursul Digital Platforms: Using Apps and E-Learning Solution, din cadrul primului an al acreditării Erasmus^ Educaţie şcolară – mobilităţi de învăţare individuală.

 

Timp de zece zile, profesorii au participat alături de alte cadre didactice din Slovacia şi Ungaria, la activităţi pregătite de formatorii de la Europass Teacher Academy. Aceştia au creat contexte pentru prezentarea şi utilizarea unor platforme digitale, precum Trello, Moodle, G-Suite etc. care să sprijine procesul educaţional. Totodată, programul de formare o oferit posibilitatea folosirii unor aplicaţii specifice învăţării digitale, precum TedEd, Quizlet şi Edpuzzle. Activităţile de formare destinate dezvoltării competenţelor de învăţare prin intermediul tehnologiei au fost dublate de activităţi de cunoaştere şi înţelegere a diferitelor sisteme de educaţie europene, dar şi de descoperire a patrimoniului cultural local.

Prin acest proiect, organizatorii şi-au propus îmbunătăţirea competenţelor cadrelor didactice în ceea ce priveşte utilizarea tehnologiei în procesul de predare - învăţare - evaluare, crearea unor strategii didactice inovative, atractive pentru elevi, precum şi dezvoltarea unor parteneriate care să permită racordarea la reţelele profesionale din UE. Formarea a avut loc în Valencia, Spania şi este finanţat de Comisia Europeană. Organizatorii spun că activităţile răspund nevoii de formare a resursei umane din şcoală, oferind posibilitatea adaptării la noile tendinţe din educaţie din perioada post-pandemică.

La finalul cursului, participanţii vor avea de realizat un portofoliu cu activităţi pe care le vor aplica la clasă. De asemenea, aceştia vor prezenta colegilor din Colegiul Naţional şi din alte instituţii, precum şi un tutorial de utilizare a platformelor şi aplicaţiilor digitale. Toate aceste materiale realizate de profesorii beneficiari ai proiectului vor fi incluse într-un ghid de bune practici, care va fi postat pe site-ul liceului, devenind astfel o resursă educaţională deschisă şi disponibilă tuturor persoanelor interesate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alegerile din Italia accentuează tendinţa de a aduce valorile culturale şi chestiunea raporturile dintre Comisia Europeană şi statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nichita DANILOV

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nu cred că trăim în interiorul unui univers cumva asemănător cu peştera închipuită de Platon, în care materia devine o simplă proiecţie a umbrei spiritului sau cam aşa ceva. Dar suntem pe cale de-a crea un astfel de univers, care să acapareze (să înghită) propriul nostru univers. Trăim într-un timp în care lumea reală începe să fie dominată de spaţiul virtual.

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Ciprian IFTIMOAEI

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Are toate şansele să câştige postul de premier şi să devină prima femeie din istoria Italiei care exercită cea mai importantă funcţie politică, ţinând cont că preşedintele acestei ţări europene are un rol de reprezentare, decorativ, fără influenţă prea mare în politica internă şi internaţională. Este vorba de Georgia Meloni, noua stea a politicii italiene, care a câştigat alegerile ca preşedinte al partidului Fraţii Italiei (FdI) şi care a făcut să tresară establishment-ul politico-birocratic de la Bruxelles, îngrijorat pe bună dreptate de ascensiunea extremei drepte italiene.

Javroave putiniste

Michael ASTNER

Javroave putiniste

Deci, avem aşa: un stat mai mare decât China, întins pe două continente, care nu-şi mai încape în piele şi invadează fără niciun motiv un stat vecin (încălcând toate normele internaţionale şi Carta ONU), unde bombardează cartiere rezidenţiale, spitale, şcoli şi grădiniţe, pune la pământ oraşe-ntregi (Mariupol!!!), fură grâne şi curent şi, în general, comite crime de război pe bandă rulantă. 

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.