Zece directori de liceu din Iaşi au discutat cu studenţii Universităţii „Cuza“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Zece directori de liceu din Iaşi au discutat cu studenţii Universităţii „Cuza“

GALERIE
Universitatea Cuza
  • Universitatea Cuza
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a găzduit o întâlnire în Sala Senatului între studenţi cu directori de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi sub titlul „Pentru un management educaţional de calitate. Realităţi şi perspective“. Scopul a fost ca studenţii şi masteranzii să descopere elementele de bază ale unui management educaţional de calitate. 

La întâlnire au participat dintre directori şi cei de la liceele teoretice „Dimitrie Cantemir“, „Vasile Alecsandri“, „Garabet Ibrăileanu“, „Octav Băncilă“, „Petru Poni“, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“, dar şi de la două şcoli gimnaziale - Alexandru cel Bun şi Grajduri. „O activitate inedită, în care directorii au avut ocazia de a împărtăşi din experienţa managerială şi, în acelaşi timp, de a învăţa din schimbul de idei cu studenţii. A fost o activitate reuşit, cred eu, atât pentru studenţi, cât şi pentru noi“, a declarat Mihai Crauciuc, directorul Şcolii Gimnaziale „Alexandru cel Bun“ din Iaşi.

Evenimentul a fost moderat de lect. dr. Bogdan Constantin Neculau, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei de la UAIC, care a menit acest evenimt pentru studenţii de la masteratul de Politici şi Management în Educaţie din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. „Unul dintre principiile de care trebuie să ţinem cont este cel al îmbinării teoriei cu practica, într-un chip cât mai eficient şi eficace, dacă ne dorim calitate şi performanţă. Au fost adresate întrebări, s-au oferit posibile răspunsuri, s-a problematizat, dincolo de sfera formalului“, a precizat lect.dr. Bogdan Neculau. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.