Zece directori de liceu din Iaşi au discutat cu studenţii Universităţii „Cuza“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 06.12.2020

Zece directori de liceu din Iaşi au discutat cu studenţii Universităţii „Cuza“

GALERIE
Universitatea Cuza
  • Universitatea Cuza
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a găzduit o întâlnire în Sala Senatului între studenţi cu directori de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi sub titlul „Pentru un management educaţional de calitate. Realităţi şi perspective“. Scopul a fost ca studenţii şi masteranzii să descopere elementele de bază ale unui management educaţional de calitate. 

La întâlnire au participat dintre directori şi cei de la liceele teoretice „Dimitrie Cantemir“, „Vasile Alecsandri“, „Garabet Ibrăileanu“, „Octav Băncilă“, „Petru Poni“, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“, dar şi de la două şcoli gimnaziale - Alexandru cel Bun şi Grajduri. „O activitate inedită, în care directorii au avut ocazia de a împărtăşi din experienţa managerială şi, în acelaşi timp, de a învăţa din schimbul de idei cu studenţii. A fost o activitate reuşit, cred eu, atât pentru studenţi, cât şi pentru noi“, a declarat Mihai Crauciuc, directorul Şcolii Gimnaziale „Alexandru cel Bun“ din Iaşi.

Evenimentul a fost moderat de lect. dr. Bogdan Constantin Neculau, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei de la UAIC, care a menit acest evenimt pentru studenţii de la masteratul de Politici şi Management în Educaţie din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. „Unul dintre principiile de care trebuie să ţinem cont este cel al îmbinării teoriei cu practica, într-un chip cât mai eficient şi eficace, dacă ne dorim calitate şi performanţă. Au fost adresate întrebări, s-au oferit posibile răspunsuri, s-a problematizat, dincolo de sfera formalului“, a precizat lect.dr. Bogdan Neculau. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

Declarație vot

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.