Zece membri USR şi-au depus candidatura pentru preşedinţia partidului. Printre ei, Elena Lasconi şi Cristian Seidler

luni, 17 iunie 2024, 12:09
3 MIN
 Zece membri USR şi-au depus candidatura pentru preşedinţia partidului. Printre ei, Elena Lasconi şi Cristian Seidler

Zece membri USR şi-au depus candidatura pentru preşedinţia partidului. Urmează campania electorală internă, pe parcursul căreia candidaţii îşi pot prezenta planurile pentru USR.

Astfel, pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui al doilea tur pe 27-28 iunie.

Conform unui comunicat USR, citat de Agerpres, cei zece candidaţi sunt:

– Elena Valerica Lasconi, 52 ani, Câmpulung, Argeş;
– Cristian Gabriel Seidler, 43 ani, Sector 5, Bucureşti;
– Radu Mihai Hossu – 38 ani, Braşov;
– Gabriel – Mugur Dumitrescu – 54 ani, Ploieşti, Prahova;
– Vasile Dinca – 51 ani, Floreşti, Cluj;
– Luiza Oancea – 33 ani, D1, Marea Britanie, Diaspora;
– Adrian – Ştefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj;
– Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj;
– Doru Valentin Ilie – 25 ani, Sector 6;
– Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanţa.

Preşedintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, aşa cum prevede statutul.

După alegerea preşedintelui USR, va fi stabilit noul Birou Naţional al USR, prin vot al delegaţilor la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Naţional vor fi aleşi în Congresul partidului, convocat de preşedintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

„Haideţi să salvăm democraţia din România! Nu vă pierdeţi speranţa! Refuz să stau cu mâinile în sân şi să privesc cum se duce de râpă democraţia din ţara asta pe care o iubim cu toţii. Ştiu că pot schimba multe şi sunt datoare să încerc, aşa cum fac zi de zi la Câmpulung. În acest moment, România este roşie. Avem un partid-stat: PSD. Avem şi o alternativă: USR, echipa din care fac parte. Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel naţional. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat. Spiritul acestui partid este unul bun, iar românii sunt inteligenţi. În plus, românii sunt patrioţi şi solidari. Aşa că sunt sigură că democraţia va fi salvată”, a afirmat Elena Lasconi, candidat la preşedinţia USR, citată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, Cristian Seidler a subliniat importanţa modernizării României.

„Da, scopul rămâne să modernizăm România, să învingem partidul-stat, să eliberăm oamenii din sărăcia în care sunt ţinuţi de 35 de ani şi să fim aproape de cei dragi. Dar ne-aţi spus că asta nu ajunge. Contează şi cum ajungem acolo, nu doar scopul în sine. Ştim că aveţi pretenţii mari de la noi. Dacă ar fi fost altfel, v-aţi fi mulţumit cu o minciună reîncălzită o dată la 4 ani şi 100 de lei pentru un vot, din banii care tot vouă v-au fost furaţi. Mulţumim că ne-aţi tras de mânecă! Aşa arată o comunitate căreia îi pasă. Trebuie să stăm alături din nou, cu toţii. Cei care credem că nu suntem singurii deştepţi din univers. E momentul să vă spunem celor care ne-aţi criticat: alăturaţi-vă şi ajutaţi-ne să fim mai buni! De asta am decis să candidez. Pentru că am încredere în noi”, a transmis Cristian Seidler.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii