Zece milioane de euro din banii noștri irosiți pe nimica toată! Cine face Iașul de râs în întreaga țară
O idee generoasă pentru susținerea sportului local, înființarea unul club sportiv al Primăriei, care e mult mai lesne de finanțat decât alte structuri sportive, a fost făcută țăndări în nici doi ani, 2023 și 2024. În acești ani, CSM Iași 2020, cum a fost botezată gruparea municipalității, care i-a costat deja pe ieșeni peste 10 (ZECE!) milioane de euro, s-a făcut remarcată mai mult prin lucruri negative: controverse uriașe generate de organizarea Campionatului Mondial de jocuri pe calculator, cercetată de instituțiile statului, cheltuieli astronomice, procese generate de neachitarea unor facturi, ieșiri publice dezastruoase, gafe elementare de comunicare și rezultate sportive modeste obținute de „port-drapel”, echipa de handbal feminin.
Aceasta s-a umplut din nou de penibil sâmbătă, când a pierdut un nou meci în Liga Națională, 29-36 (14-19) cu HC Dunărea Brăila, formație care cedase etapa trecută acasă în fața Corona Brașov. Gazdele au contat doar circa 20 de minute, oaspetele desprinzându-se apoi net și impunându-se lejer, după ce au condus, la un moment, și cu zece goluri diferență!
Pentru Iași, care a acontat încă de după prima rundă ultimul loc al clasamentului, este al patrulea eșec consecutiv din tot atâtea meciuri. Precedentele, la CSM București, acasă cu Minaur Baia Mare (prima deasupra liniei roșii a clasamentului în precedenta ediție) și la SCM Râmnicu Vâlcea, au fost la diferențe de peste zece goluri.
Iar dacă mai amintim că duelul cu Brăila a avut loc în Sala Liceului cu Program Sportiv Iași, improprie pentru un campionat serios, și că, în plus, în ultimele minute ale primei reprize s-a jucat ca la țară, doar cu lumina naturală, din cauza unei pene de curent, e limpede că Iașul mai mult se face de râs decât își promovează imaginea în țară cu echipa pregătită de nu mai puțin de patru antrenori, Daniel Gheorghe, Alexandru Acsinte, Macrina Tomuleac și Daniel Bura.
Dacă la rezultate și imagine e praf, clubul care are mai multe jucătoare străine decât românce (zece față de opt sâmbătă) și își permite să plătească unele salarii mai mari decât la finalista Champions League din acest sezon (!) punctează din plin, pe lângă risipă, la aroganță, etalată de Gheorghe și la finalul duelului cu Brăila.
De altfel, despre comportamentul lui Gheorghe, care a avut tupeul de a se plânge de arbitraj după un meci pierdut acasă la 12 goluri (!), existau semnale de alarmă și din alte părți, trase, de pildă, de argespress în articolul
Când Gheorghe antrena la Deva, site-ul amintit l-a prezentat pe tehnician drept un „mercenar”, care a refuzat să dea mâna la un meci din 2022, cu Mioveni, cu antrenorul argeșencelor, la care a sărit la bătaie!
FOTO: HC Dunarea Braila/Facebook
Publicitate și alte recomandări video